Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Otvara se ispostava Hitne medicinske pomoći u Ninu

29.12.2020. 15:52


Djelatnici ispostave Nin županijskog Zavoda za javno zdravstvo ovih će dana useliti u nove prostore. Stara ambulanta u kojoj su dnedavno radili u požaru je potpuno onesposobljena, no sreća je u nesreći da su im dovršeni radovi na novoj ambulanti.
– Najnovijim radovima ambulanta u Ninu gotovo u potpunosti je opremljena te ćemo već idućih dana tim koji je nakon požara preseljen u Zadar vratiti u Nin. Tako će njegovi stanovnici opet imati na raspolaganju i tu vrstu skrbi, a i našim će djelatnicima biti lakše raditi u novim prostorima, kaže ravnatelj Zavoda, Ivica Erlić.
Kao što je poznato, ambulanta je do temelja izgorjela u požaru sredinom prosinca, no šteta ipak nije bila velika s obzirom da se najvrijednija oprema poput EKG aparata nalazila u vozilu Hitne medicinske pomoći. Srećom, nije stradao nitko od djelatnika jer su u trenutku požara bili na intervenciji. Kakao ne bi bili zakinuti za bilo koji vid medicinske pomoći, uprava Zavoda je ispostavu Nin pojačala i s timom T1 kako bi usluga njihovim građanima bila što kvalitetnija. Kako napominje ravnatelj, ovom privremenom organizacijom dostupnost hitne medicinske skrbi ne samo da je ostala ista, već je i podignuta razina kvalitete, s obzirom da su na intervencije na područje grada Nina po potrebi izlazili i T1 timovi.
Gradnja i opremanje nove ispostave koja uključuje ambulantu i prostore za djelatnike koštali su pet milijuna kuna, a ravnatelj ističe zadovoljstvo pravovremenim dovršetkom radova kako bi stanovnici Nina opet imali svoju ambulantu Hitne pomoći. Iz fotografija nove ambulante je, pak, vidljivo da je riječ o modernom prostoru koji ima osiguranu i kuhinju sa svim potrebnim elementima, kao i prostor za djelatnike u noćnim dežurstvima.
Naime, radovi za novu ispostavu Zavoda za hitnu medicinu u Ninu započeli su u svibnju prošle godine, a o značaju ove zgrade kazuje i izjava župana Božidara Longina koji je, prilikom polaganja kamena temeljca, kazao kako je izgradnja ove zgrade od posebnog značaja za Zadarsku županiju jer će njenim dovršetkom Zavod za hitnu medicinu dobiti prvu nekretninu u svom vlasništvu čijom će izgradnjom standardi prostornih uvjeta za obavljanje djelatnosti biti znatno podignuti.
Otvaranje ispostave je važno i zbog velikog broja gostiju koji svakoga ljeta borave u Ninu, a kojima je na ovaj način omogućena i hitna zdravstvena skrb u mjestu boravka kako ne bi morali putovati do Zadra.