Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

U pomoć Petrinji odlaze zadarski vatrogasci, HGSS. Javilo se stotine dobrovoljaca. Prikuplja se pomoć

29.12.2020. 16:00


Zadrani se masovno organiziraju nakon stravičnog potresa u Petrinji  kako bi u najkraćem mogućem roku dostavili pomoć stradalima. Na Facebooku je pokrenuto više grupa putem kojih se prikuplja pomoć za stradale žitelje Petrinje, pa se tako pozivaju svi  da do 17 sati dostave pomoć u konobu Kamen u Crnome. Pomoć kreće odmah danas, automobil i gorivo su osigurani, a cestarina je besplatna. U City Galleriji od 17 sati u starom dijelu kod Palačinke bara od 17 do 20 sati te sutra od 9 do 15 mogu se donijeti deke, topla odjeća, higijenske potrepštine i voda.
Prema Petrinji krenulo je i 13 spašavatelja iz Hrvatske gorske službe spašavanja Zadar s tri potražna psa, kao i Zadarski vatrogasci, a javlja se i stotine dragovoljaca iz cijele Zadarske županije koji su se stavili na raspolaganje.
Kako nas je izvijestio Željko Šoša, zapovjednik vatrogasaca, stručni tim koji je specijaliziran za izvlačenje ranjenih ispod ruševina upućen je u Petrinju.
– Na raspolaganju smo i pomoći ćemo kako god treba. Javilo se stotine dragovoljaca iz cijele Zadarske županije, spremni su odmah se zaputiti u Petrinju i pomagati. U dogovoru smo s kolegama iz Petrinje i glavnim vatrogasnim zapovjednikom i pristupit ćemo u skladu s potrebama, kazao je Šoša.
Sućut je putem Facebooka izrazio i zadarski gradonačelnik Branko Dukić.
– Pogođen sam posljedicama razornog potresa koji je danas ponovno pogodio Petrinju, Sisak i ostale dijelove Sisačko-moslavačke županije. Najdublja sućut obiteljima stradalih. U ime svih stanovnika Zadra želim svim pogođenima izraziti puno suosjećanje. Naša vatrogasna postrojba je na putu za Petrinju, stupili smo u kontakt s gradonačelnikom i pripremao s hotelijerima kapacitete za eventualni smještaj onih koji su ostalo bez svojih domova. Pokažimo svi koji smo u mogućnosti solidarnost i pomozimo im da izađu na kraj s ovim groznim posljedicama, naglasio je Dukić.
Putem iste društvene mreže svoju poruku poslao je i zadarski župan, Božidar Longin.
– U mislima i molitvama smo s građanima Petrinje i cijele Sisačko-moslavačke županije, istaknuo je na svojoj stranici Longin uz fotografiju danas potresom pogođene Petrinje.