Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Dom za stare na starom pijacalu

Autor:

29.01.2009. 23:00
Dom za stare na starom pijacalu


Dom je sagrađen na starom pijacalu koji je služio za prikupljanje vode u glavnu mjesnu cisternu, a nekima je zasmetalo i to što dom nije okrenut prema moru, nego gleda u brda


Dio mještana Dugog otoka pobunio se zbog Doma za stare i nemoćne osobe koji se otvara 1. travnja u mjestu Sali. Dom je sagrađen na starom pijacalu koji je služio za prikupljanje vode u glavnu mjesnu cisternu, a nekima je zasmetalo i to što dom nije okrenut prema moru, nego gleda u brda.
Dom je sagrađen na pravom mjestu, kaže donačelnik Općine Sali Dragan Ramov, ističući da su sobe okrenute prema ulici zbog bure, a sanitarne i masažne prostorije okrenute su prema brdu.
– Krivo mi je jer se sad netko žali zbog projekta koji je već završen. Hir je to što misle da je ovo nešto loše, ti koji se žale dolazit će u taj isti dom na kavu, kaže donačelnik Ramov dodajući da će se u domu zaposliti dvadesetak mještana te da će biti jedno od mjesta s najviše zaposlenih, što mnogo znači otoku.
– Investicija za dom je bila oko 10 milijuna kuna, a s njim smo dobili trafostanicu i vodospremu. Dom će imati dvadesetak mjesta, što znači da je veličine malo veće kuće. Predviđeno je da će se u njemu raditi stotinjak obroka koji će se patronažno nositi starijim osobama na otoku, kaže Ramov.