Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Juby uskoro dobiva državljanstvo

Autor: Roman Morović

29.01.2009. 23:00
Juby uskoro dobiva državljanstvo

Foto: Filip BRALA



Konačno jedna dobra vijest iz kluba za sve zadarske navijače. Miljenik publike Julius Juby Johnson uskoro bi trebao dobiti hrvatsko državljanstvo. To uskoro znači da je procedura već pri kraju, a trebala bi se okončati za otprilike mjesec dana što znači da će Juby u Prvenstvu Hrvatske moći nastupiti kao hrvatski državljanin.
Podsjećamo, u Prvenstvu Hrvatske, kao i u Kupu Krešimira Ćosića vrijedi pravilo o maksimalno dva stranca u petorci, a da se na to nije nimalo lako prilagoditi Zadrani su na svojoj koži već osjetili u četvrtfinalu Kupa u Trogiru. Zanimljivo je da Juby zbog ovoga najvjerojatnije neće nastupiti na završnici Kupa koja se 20. i 21. veljače igra u Zadru iz sljedećeg razloga. Naime, ukoliko bi ga Zadar htio registrirati za završnicu Kupa morao bi ga registrirati kao stranca (jer do tada još uvijek neće imati hrvatsko državljanstvo), a tada bi to automatski vrijedilo i za Prvenstvo Hrvatske i ne bi se moglo promijeniti.
Stoga su u klubu odlučili da ga radije ne registriraju za Kup, ali će zato u prvenstvu moći nastupiti kao hrvatski državljanin što će treneru Plesliću omogućiti da uz njega u petorci koristi još dva stranca.