Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Kroz redove knjiga…

Autor: Katarina Belić

29.01.2009. 23:00
Kroz redove knjiga…

Foto: Adam VIDAS



Vjerujem da ste svi već bili mnogo puta u našoj glavnoj Gradskoj knjižnici, no sada se s ovom novom podružnicom možete i ovdje učlaniti. Dječji odjel se nalazi na drugom katu i zaista ima tu mnogo zanimljivoga sadržaja i to od knjiga, stripova, društvenih igara, raznih igračaka pa do računala, kazala je Kamber-Kontić


 Jučer su u ogranak Gradske knjižnice Zadar – “Arbanasi” u posjet pristigla dva druga razreda Osnovne škole Kruna Krstića sa svojim učiteljicama razredne nastave, Boženom Balov i Marinom Bajlo.
Razgledanje knjižnice započelo je s kratkim uvodom i predstavljanjem sadržaja, odjela, radionica i aktivnosti koje su dio bogate ponude najnovijega od ukupno četiri ogranka Gradske knjižnice Zadar, o čemu je i govorila knjižničarka Doroteja Kamber-Kontić.
– Vjerujem da ste svi već bili mnogo puta u našoj glavnoj Gradskoj knjižnici, no sada se s ovom novom podružnicom možete i ovdje učlaniti. Dječji odjel se nalazi na drugom katu i zaista ima tu mnogo zanimljivoga sadržaja i to od knjiga, stripova, društvenih igara, raznih igračaka pa do računala kojima se mogu slobodno koristiti svi članovi, kazala je Kamber-Kontić.
Iako su djeca pristigla u knjižnicu kako bi je prvi put razgledala uz pratnju knjižničarke i svojih učiteljica te se na taj način bolje upoznala s uvjetima posjećivanja knjižnice i korištenja njezinog sadržaja, prvotna namjera je, naime, bila da se uz razgledanje prostorija djeci pokaže i međunarodna dječja digitalna knjižnica u kojoj ima ukupno i 27 naslova hrvatskih autora.
– Htjeli smo ih na kraju razgledanja sve okupiti u našoj novoj dvorani u prizemlju, koja je inače nekada davno bila korištena kao učionica u sklopu stare škole, koja je bila na mjestu sadašnje knjižnice, no zbog problema s internetom predstavljanje međunarodne digitalne knjižnice i čitanje priča iz nje ćemo morati odgoditi za neki drugi put. Umjesto toga, nakon što djeca obiđu sve prostorije čitat ćemo im iz slikovnica, što mislim da će im se također svidjeti jer koliko primjećujem, djeca zaista vole provoditi vrijeme u knjižnicama, posebno nakon završetka nastave, što je jako dobro, zaključila je Kamber-Kontić.