Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Nadislav Pedić novi predsjednik Crvenog križa

Autor:

29.01.2009. 23:00
Nadislav Pedić novi predsjednik Crvenog križa

Foto: Vedran SITNICA



Doktor Nadislav Pedić izabran je jučer na izbornoj sjednici Crvenog križa za novog predsjednika Društva Crvenog križa Zadarske Županije. Novi predsjednik svoj će posao obavljati sljedeće četiri godine.
Na izbornoj skupštini ravnatelj Crvenog križa Zadarske županije Bore Galac predstavio je izvješće o radu Crvenog križa u protekle četiri godine te je najavio planove za sljedeću godinu. Galac je rekao kako je zadovoljan poslom koji su obavili u zadnje četiri godine, te kako se nada da će i u sljedećem mandatu uspjeti izvršiti još više planiranog.
Crveni križ je tako sudjelovao u humanitarnoj pomoći, dobrovoljnom davanju krvi, prvoj pomoći, radu s pomlatkom i mladima, kućnoj njezi i pomoći u kući u lokalnim zajednicama, savjetovalištima za ovisnost, harm reduktion program te službi traženja.
Za sljedeće četiri godine predstavio je sličan program pa će tako uz sve spomenute projekte provoditi još i NEP program (program zamjene šprica i igala za intravenozne ovisnike novim priborom) te savjetovalište za bolesti ovisnosti.