Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Obnova Tehničke 20 milijuna kuna

Autor:

29.01.2009. 23:00
Obnova Tehničke 20 milijuna kuna

Foto: Vedran SITNICA



Idejni projekt za renoviranje stare Tehničke škole u potpunosti je gotov, a uskoro će biti gotov i glavni izvedbeni projekt. Potvrdila nam je to Elija Vrsaljko, glasnogovornica Sveučilišta u Zadru.
Na Sveučilištu predviđaju da će radovi na obnovi zgrade iznositi između 15 i 20 milijuna kuna. Kao što je već poznato, u prostorije stare Tehničke škole bit će smješteni odjeli za psihologiju, sociologiju, pedagogiju te jedan dio Odjela za ekonomiju. Na taj način stara zgrada Sveučilišta na obali će se rasteretiti, a navedeni odjeli dobit će prijeko potrebne prostore za rad.
Jedini “problem” koji trenutačno ostaje neriješen, s obzirom na useljenje Sveučilišta u staru zgradu Tehničke, neriješeno je stanarsko pitanje domara Željka Raka. Podsjetimo, on već četiri godine čeka rješenje Općinskog suda u Zadru koji bi trebao riješiti njegovo stambeno pitanje, s obzirom da se na presudu u kojoj piše da mu bivši vlasnici zgrade, Tehnička škola i Strukovna škola “Vice Vlatković”, ni u jednom trenutku ne osporavaju pravo na kupnju ili otkup stana, žalila odvjetnica Županije. Županija je prostor dodijelila Sveučilištu na korištenje na neodređeno vrijeme te je samim time ovo postao njihov problem.
– Sveučilište još ne raspolaže dokumentacijom koja potvrđuje stanarsko pravo spomenutog gospodina. Kada budemo to imali, bit će i taj “problem” riješen, kazala je glasnogovornica Sveučilišta Elija Vrsaljko.