Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Potvrditi pobjedu nad Dubravom

Autor:

29.01.2009. 23:00
Potvrditi pobjedu nad Dubravom

Foto: Filip BRALA



Nakon dva poraza poslije zimske stanke uspjeli smo ovom pobjedom vratiti malo poljuljano samopouzdanje. Ovo je bila bitna pobjeda i moramo je potvrditi protiv Trogira u subotu – kazao je Jurjević nakon Dubrave


Košarkaši Borik-Puntamike prvom su pobjedom u 2009. godini protiv Dubrave u Jazinama isprali gorak okus dvaju prethodnih poraza protiv Cedevite i Dubrovnika. Vrlo bitna pobjeda koja ih je ponovno lansirala na pozicije s koje se bolje vidi barem četvrto mjesto koje vodi u Ligu za prvaka. Uz Marina Šarliju odličnu izvedbu protiv Dubrave pružio je i Marino Jurjević, koji je u pobjedu svoje momčadi ugradio velikih 19 poena, što je njegov najbolji napadački učinak sezone.
– Moj učinak je bio bolji nego inače, ali kao i svaka pobjeda dosad, i ova je plod momčadske igre i u toj utakmici sam iskoristio sve što mi se pružilo. Nakon dva poraza poslije zimske stanke uspjeli smo ovom pobjedom vratiti malo poljuljano samopouzdanje. Ovo je bila bitna pobjeda i moramo je potvrditi protiv Trogira u subotu – kazao je Jurjević nakon Dubrave.
Borba za Ligu za prvaka se zahuktala. Koji su glavni favoriti za ta četiri mjesta i gdje se nalazi Borik-Puntamika u cijeloj toj priči?
– Uz Cedevitu, koja je već sigurna, mislim da su Šibenik i Svjetlost trenutačno najbliži toj ligi. Još ima šest utakmica do kraja i sve je moguće. Naše šanse su nakon ove pobjede protiv Dubrave ponovno jako dobre i plan je jasan. Pobijediti preostale tri u Jazinama i pokušati s jednog gostovanja odnijeti bodove. Još držimo sve u svojim rukama i to je najbitnije.
Na redu je Trogir. Dvaput ste igrali s njima ove sezone, oba puta u Trogiru. Pobijedili ste u prvenstvu, dok ste poraženi u Kupu.
– Dobro se poznajemo i mislim da njihov poraz doma protiv Šibenika nama ne smije značiti da će pasti sami od sebe. Jer u prvom dijelu sezone nakon naše pobjede u Trogiru oni su u sljedećem kolu razmontirali Alkara u Sinju. Tako da moramo biti vrlo oprezni. Također moramo zaustaviti njihova najjačeg i najopasnijeg igrača Tonija Bizacu, koji nam je u dva zadnja susreta utrpao preko 60 poena.
Forma nam je u vidljivu usponu. Proigrali su u posljednjim susretima neki igrači poput Đuguma, Šarlije i vas konkretno. U čemu je tajna?
– Najveće zasluge pripadaju stručnom stožeru na čelu s trenerom Bujanom koji su nas odlično pripremili za nastavak prvenstva. Zimska stanka je iskorištena za jedan spartanski režim treninga i to nas je malo kočilo u prve dvije utakmice, no sad se polako počinje vraćati sav uloženi trud na treninzima. Tako se i dogodilo da proigraju i Šarlija i Đugum, jer se njihov trening u većoj mjeri pojačao i poboljšao. Forma nam je u očitom usponu i na nama je da to odlično raspoloženje pretočimo u pobjede.