Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

RMC: Odluka o organizaciji karnevala donesena je na sastanku Šupe-Felber-Radman-Grgurović

Autor: Z L

29.01.2009. 23:00
RMC: Odluka o organizaciji karnevala donesena je na sastanku Šupe-Felber-Radman-Grgurović


Tvrdnja o nedostatku financijskih sredstava za organizaciju Karnevala 2009., kažu, u potpunosti je neutemeljena, jer su sredstva od 150.000 kuna namijenjena organizaciji Karnevala osigurana koncem prosinca 2008. kod donošenja proračuna Grada Zadra


Turistička zajednica Grada Zadra jučer je i službeno obznanila svoju odluku da će Zadarski karneval 2009. organizirati – sama.
– Na pozivni natječaj za iskazivanje interesa za organizaciju Zadarskog karnevala 2009. Turistička zajednica zaprimila je ponudu koja u ovom trenutku nadilazi njezine financijske mogućnosti. Temeljem iskazanog interesa mjesnih odbora s područja grada Zadra i njihovih karnevalskih grupa s višegodišnjom tradicijom i iskustvom, javila se ideja o samostalnoj organizaciji Zadarskog karnevala i to po uzoru na druge turističke zajednice u Hrvatskoj. Na današnjoj sjednici Turističkog vijeća TZG Zadra stoga je jednoglasno usvojena odluka prema kojoj će Turistički ured Turističke zajednice grada Zadra samostalno organizirati Zadarski karneval 2009., a u uskoj suradnji s ranije navedenim mjesnim odborima, kaže se u priopćenju direktora Turističke zajednice Zadra Zvonka Šupe.
Jedinu ponudu za organizaciju karnevala prethodno je poslala agencija RMC, koja je i prošlih godina organizirala karneval. U agenciji tvrde da im je nejasan razlog odbijanja ponude, jer je ona u skladu sa sredstvima koja su karnevalu dodijeljena iz gradskog proračuna. Darko i Igris Smrkinić kažu kako je Turistička zajednica 19. siječnja odbila prijedlog prema kojem bi se uključila u organizaciju karnevala na način kako je to radila prethodnih 15 godina.
– Naš prijedlog nije iziskivao praktički nikakve materijalne troškove te je uključivao uglavnom vaš rad i vaših djelatnika, i to na poslovima iz opisa vaših radnih mjesta. Kako je za Turističku zajednicu i to bio preveliki angažman, već sljedeći dan u dopisu od 20. siječnja dali smo vam pojašnjenje kako vaš eventualni angažman nije uvjet za realizaciju Karnevala, već prijedlog, a u cilju poboljšanja. Tako smo sve vaše eventualne aktivnosti u cijelosti preuzeli na sebe pa tako i sve moguće proizašle troškove te ih u iznosu do 20.000 kuna u troškovniku uvrstili umjesto druge stavke, te je ponuda u cijelosti ostala u okviru proračuna zadanog u natječaju, kaže se u priopćenju poslanom medijima i Turističkoj zajednici.
Tvrdnja o nedostatku financijskih sredstava za organizaciju Karnevala 2009., kažu, u potpunosti je neutemeljena jer su sredstva od 150.000 kuna namijenjena organizaciji Karnevala osigurana koncem prosinca 2008. kod donošenja proračuna Grada Zadra za 2009. godinu, a RMC je kao jedini ponuđač ispunio sve formalne i neformalne uvjete postavljane od strane naručitelja.
– Pozivajući se na negativnu odluku Turističkog vijeća TZG Zadra od današnjeg dana, pokušavate sakriti činjenicu da je odluka donesena ranije i to na sastanku Šupe – Felber – Radman – Grgurović održanom 16. siječnja, što se iz vaših istupa u medijima moglo zaključiti kroz protekli tjedan. Sa žaljenjem moramo utvrditi da je nakon više godina uspješnoga rada Turistička zajednica bila prisiljena pokazati nesamostalnost u radu te ovisnost o (za konkretan slučaj) nekompetentnim i nenadležnim gradskim činovnicima, a sve pod utjecajem još prošle godine započetog orkestriranog negativnog medijskog pritiska koji je nastavljen i ove godine, pišu u priopćenju Darko i Igris Smrkinić.
– Na kraju zaključujemo kako ste osim neodgovornog pristupa problemu postupili izvan interesa građana grada Zadra, moralno nekorektno, poslovno neopravdano, a sve na štetu svoga i našega ugleda, čime ste nam prouzročili i aktualnu i buduću materijalnu štetu, radi čega ćemo postupiti u cilju zaštite naših poslovnih prava i interesa.