Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

U ožujku započinje Poduzetnička akademija

Autor: Nives Rogoznica

29.01.2009. 23:00
U ožujku započinje Poduzetnička akademija

Foto: Vedran SITNICA



Ukupno je predviđeno osam predavačkih ciklusa koji će trajati po dva dana, a održavat će se vikendom, u dvotjednom razmaku. Iako ZADRA sufinancira predavanja, polaznici će platiti kotozaciju od oko 400 kuna
Iz Razvojne agencije Zadarske županije (ZADRA), koja redovito organizira seminare za poduzetnike, najavljuju i edukativni korak dalje u obliku Poduzetničke akademije koja bi trebala započeti u ožujku ove godine. Za razliku od seminara koji su, prije svega, namijenjeni poduzetnicima početnicima, edukacija u okviru Poduzetničke akademije za ciljanu skupinu ima pojedince koji se u poslovnom svijetu već dobro snalaze.
– Nazivanjem ovog edukativnog ciklusa akademijom upravo smo to i željeli naglasiti. Ovakav vid edukacije preporučujemo tvrtkama i pojedincima koji žele svoje već dobro znanje još više unaprijediti. Imat ćemo, međutim, i predavanje “Financije za nefinancijaše”, koje može biti posebno korisno za neprofitni sektor, to jest udruge. Naravno, Razvojna agencija će i dalje organizirati seminare za poduzetnike koji tek ulaze u svijet poslovanja. Predavanja u okviru Poduzetničke akademije planiramo započeti u ožujku, osigurali smo sufinanciranje, no zbog visoke cijene stručnih predavanja polaznici će trebati platiti kotizaciju, kazala je direktorica Razvojne agencije Sanja Peričić.
Iako precizna cijena još nije utvrđena, okvirno se procjenjuje kako će po ciklusu kotizacija iznositi četiristotinjak kuna. Poduzetničku akademiju će provoditi predavači zagrebačke tvrtke Janus PIM, koja je slične edukacije radila za niz hrvatskih banaka, velikih trgovačkih tvrtki, tvrtki mobilne telefonije pa i Finu.
Ukupno je predviđeno osam predavačkih ciklusa koji će trajati po dva dana, a održavat će se vikendom, u dvotjednom razmaku. Svaki je dvodnevni ciklus otvoren za petnaestak polaznika. Planirane teme ciklusa su “Postati poduzetan”, “Temeljne menadžerske vještine”, “Financije za nefinancijaše”, “Izgradnja i upravljanje timom”, “Marketing i izgradnja prepoznatljivog branda”, “Učinkovita poslovna komunikacija i prezentacijske vještine”, “Prodajne vještine” i “Vještine pregovaranja”. Dodajmo da se svi zainteresirani već sada mogu javiti u Razvojnu agenciju Zadarske županije.