Vidov: Pašmancima su obećali most, a sad ne mogu ni do Preka

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
zdrelac_brod2
Adam VIDAS
Već se četiri puta brodovima na relaciji Zadar - Ždrelac dogodila nezgoda zbog koje su otočani kasnili na svoje odredište

Prekjučerašnje puknuće cijevi na brodu "Zlatni žal", koji je plovio na relaciji Zadar - Ždrelac, a zbog kojeg su putnici morali biti evakuirani i prebačeni drugim brodom, izazvala je oštru reakciju vijećnika SDP-a u Općini Kali i kandidata ove stranke za župana Zadarske županije Duška Vidova.

Vidov smatra kako je postupak prema otočanima koji žive na Pašmanu, a kojima za vrijeme rekonstrukcije mosta Ugljan-Pašman nije osiguran pontonski most, još jedan u nizu pokazatelja nebrige vlasti prema otocima i otočanima.

- Radovi na proširenju kanala Mali Ždrelac od stanovnika otoka Pašmana su učinili zatvorenike. Nedopustivo je da u današnje vrijeme za njihovo prometovanje nije osiguran pontonski most. Već se četiri puta brodovima koji su im dani u zamjenu dogodila nezgoda zbog koje su otočani kasnili na svoje odredište, u školu ili na posao. Ako smo u Domovinskom ratu Novsko ždrilo mogli premostiti pontonskim mostom, kako je moguće da u današnje, mirnodopsko doba, to nije učinjeno? Rješenja postoje, postoje maune, a to su željezne plutajuće konstrukcije, od kojih se sastavlja pontonski most. Uz to imam saznanja da ljudi u tajnosti koriste tehnološki nasip kako bi s Pašmana stigli na Ugljan i vratili se, kazao je Vidov dodajući kako smatra da su se, a kako bi riješile ovaj vitalni problem prometne komunikacije između dva otoka, općinske vlasti oba otoka trebale više angažirati.

- Pašmancima su obećali most Pašman-kopno, a sad ne mogu ni do Preka, pa pozivam Božidara Kalmetu, ministra mora, života i neba, da pokaže koliko je jak i moćan i riješi Pašmancima ovaj problem, dodao je Vidov.

- Slučaj mosta nije jedina nedopustiva stvar koja se trenutačno događa. Na igralištu u Sutomišćici, iako toga nema u Prostornom planu, želi se izgraditi hotel, a sve kako bi općinske vlasti podmirile neplaćeni dug izvođaču radova. U postupku su izmjena i dopune Prostornog plana Općine Kali i dokumentacija se trenutačno nalazi u nadležnim ministarstvima; prostornog uređenja, gospodarstva i mora, a sve kako bi se pogodovalo fondu "Jupiter". Traži se izmjena Prostornog plana kojim bi se, kroz prenamjenu prostora Velike Lamjane, ukinula koncesija za brodogradilište kako bi se tamo izgradili apartmani s pratećim objektima, upozorio je Duško Vidov.

Dodao je kako u posljednje dvije godine brodogradilište u Lamjani radi punim kapacitetom.

- Ovom brodogradilištu gravitira oko 200 brodova, izravno zapošljava 70 osoba, a posredno još 100 radnika kooperantskih tvrtki, istaknuo je SDP-ov kandidat za župana.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno