Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Lanjski poraz velika opomena

Autor: Viktor Bogut

29.01.2010. 23:00
Lanjski poraz velika opomena

Foto: Filip BRALA



Nijemci su odlična momčad. Šanse su otprilike 50:50 posto – kaže Šime Mijolović


Danas u 13 sati kuglači Zadra odigrat će možda i krucijalni meč sezone. U prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige u goste im stiže njemačka Victoria Bamberg, sastav koji je izbacio Zadrane prije godinu dana u istom nivou istog natjecanja. Victoria tada i Victoria danas?
– Radi se o identičnoj momčadi. Sastav im je ostao isti, tako da možemo reći da dobro poznajemo današnjeg protivnika – kazao je trener Zadra Šime Mijolović. No isti taj sastav ih je prije godinu dana poprilično lako dobio u prvoj utakmici i to baš u Zadru, nakon koje su Zadrani izgubili svaku šansu za plasman na Final Foru. Ovaj put će Mijolovićevi igrači morati biti mnogo bolji nego tada.
– Očekujem da nam se neće dogoditi onakav kiks. Lako neće biti sigurno, jer su Nijemci odlična momčad. Šanse su otprilike 50:50 posto.
Forma Zadra?
– Zadovoljan sam. Odlično smo odradili derbi domaćeg prvenstva protiv Zaprešića i nadam se da ćemo tako igrati i danas. Već u četvrtak smo se svi skupili i odradili zajednički trening i mogu reći da je ono što sam vidio dobro.
Kod koga se još može naći rezerve?
– Možda kod rezervnih igrača Marka Vidaka i Hrvoja Marinovića, pogotovo ovog drugog. Vidak se malo dignuo u formi kroz proteklih tjedan dana, no kod Marinovića je očit pad forme.
Prva šestorica?
– Početna postava igra vrlo dobro. Primož Pintarič, koji se tražio cijelu sezonu, pokazuje da je kriza prošlost. Izgleda sve sigurnije i bolje.
Dobro bi bilo prije uzvrata stvoriti dobru zalihu?
– Sigurno. No kao što sam već rekao, radi se o dvije podjednako kvalitetne momčadi. Odlučivat će nijanse, možda i malo sreće. Ipak, vjerujem da ćemo danas pružiti dobru igru i ostvariti pravi rezultat, koji će nam jamčiti miran uzvrat – zaključio je zadarski strateg.
Uzvratni dvoboj je na rasporedu za 14 dana.


 MANEV ZADRŽAO VODSTVO




Nakon 13 kola Prve kuglačke lige u borbi za najboljeg pojedinca lige i dalje vodi Kostadin Manev (Zadar) s prosjekom 628,79 oborenih čunjeva.
Redoslijed: Manev (Zadar) 628,79, Bogdanović (Zadar) 624,21, Mušanić (Konikom – Osijek) 621,71, Fučkar (Zaprešić) 619,24 Ukalović (Zadar) 618,24, D. Milanović (Zadar) je 10. (609,19) oborenih čunjeva.
U Drugoj ligi najboljeplasirani županijski predstavnik je Ivica Ikić (Liburnija) koji sa 14 bodova zauzima deveto mjesto. Listu predvode Božić (Marjan) i Muše (Hrvatski vitezovi) sa po 20 bodova. (P. R.)