Milivoj Bolobanić privremeni upravitelj

Slika korisnika admin
bolobanic
Mons. Milivoj Bolobanić

Mons. Milivoj Bolobanić, župnik crkve Kraljice na Stanovima izabran je za novog privremenog upravitelja Zadarske nadbiskupije.

Odlučilo je tako vijeće savjetnika Zadarske nadbiskupije , koje se sastalo danas odmah nakon što je u kripti zadarske katedrale pokopan zadarski nadbiskup mons. Ivan Prenđa.

Mons. Milivoj Bolobanić obnašat će dužnost privremenog upravitelja Zadarske nadbiskupije do izbora novog nadbiskupa, a to može biti u roku od jednog do šest mjeseci.

Mons. Milivoj Bolobanić bivši je Generalni vikar Zadarske nadbiskupije i župnik župe Kraljice mira - Stanovi, rođen je 15. veljače, 1937. godine u Olibu. Kao župnik služio je u Privlaci, u Zemuniku i u svetištu Sv. Šime u Zadru, eskurirajući župu Crno. Za vrijeme Domovinskog rata, bio je župnik i dekan u Biogradu na moru, Dekansku službu obnašao je u Zemuničkom i Zadarskom dekanatu. U dva susljedna mandata bio je izabran za tajnika Svećeničkog vijeća Zadarske nadbiskupije a obnašao je i dužnost predsjednika Dijecezanskog vijeća za pastoral mladih. Dugogodišnji je animator mnogih biskupijskih hodočašća, voditelj duhovnih obnova u Nadbiskupiji u raznim dijelovima naše Domovinske Crkve i u inozemstvu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno