Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Milivoj Bolobanić privremeni upravitelj

Autor: Ljiljana Jurjević

29.01.2010. 23:00
Milivoj Bolobanić privremeni upravitelj


Mons. Milivoj Bolobanić, župnik crkve Kraljice na Stanovima izabran je za novog privremenog upravitelja Zadarske nadbiskupije.
Odlučilo je tako vijeće savjetnika Zadarske nadbiskupije , koje se sastalo danas odmah nakon što je u kripti zadarske katedrale pokopan zadarski nadbiskup mons. Ivan Prenđa.
Mons. Milivoj Bolobanić obnašat će dužnost privremenog upravitelja Zadarske nadbiskupije do izbora novog nadbiskupa, a to može biti u roku od jednog do šest mjeseci.
Mons. Milivoj Bolobanić bivši je Generalni vikar Zadarske nadbiskupije i župnik župe Kraljice mira – Stanovi, rođen je 15. veljače, 1937. godine u Olibu. Kao župnik služio je u Privlaci, u Zemuniku i u svetištu Sv. Šime u Zadru, eskurirajući župu Crno. Za vrijeme Domovinskog rata, bio je župnik i dekan u Biogradu na moru, Dekansku službu obnašao je u Zemuničkom i Zadarskom dekanatu. U dva susljedna mandata bio je izabran za tajnika Svećeničkog vijeća Zadarske nadbiskupije a obnašao je i dužnost predsjednika Dijecezanskog vijeća za pastoral mladih. Dugogodišnji je animator mnogih biskupijskih hodočašća, voditelj duhovnih obnova u Nadbiskupiji u raznim dijelovima naše Domovinske Crkve i u inozemstvu.