Milivoj Bolobanić privremeni upravitelj

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
bolobanic
Mons. Milivoj Bolobanić

Mons. Milivoj Bolobanić, župnik crkve Kraljice na Stanovima izabran je za novog privremenog upravitelja Zadarske nadbiskupije.

Odlučilo je tako vijeće savjetnika Zadarske nadbiskupije , koje se sastalo danas odmah nakon što je u kripti zadarske katedrale pokopan zadarski nadbiskup mons. Ivan Prenđa.

Mons. Milivoj Bolobanić obnašat će dužnost privremenog upravitelja Zadarske nadbiskupije do izbora novog nadbiskupa, a to može biti u roku od jednog do šest mjeseci.

Mons. Milivoj Bolobanić bivši je Generalni vikar Zadarske nadbiskupije i župnik župe Kraljice mira - Stanovi, rođen je 15. veljače, 1937. godine u Olibu. Kao župnik služio je u Privlaci, u Zemuniku i u svetištu Sv. Šime u Zadru, eskurirajući župu Crno. Za vrijeme Domovinskog rata, bio je župnik i dekan u Biogradu na moru, Dekansku službu obnašao je u Zemuničkom i Zadarskom dekanatu. U dva susljedna mandata bio je izabran za tajnika Svećeničkog vijeća Zadarske nadbiskupije a obnašao je i dužnost predsjednika Dijecezanskog vijeća za pastoral mladih. Dugogodišnji je animator mnogih biskupijskih hodočašća, voditelj duhovnih obnova u Nadbiskupiji u raznim dijelovima naše Domovinske Crkve i u inozemstvu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno