Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Općina ulaže 400 tisuća kuna

Autor: Branko Božić

29.01.2010. 23:00
Općina ulaže 400 tisuća kuna


Na dijelu županijske ceste Poličnik-Ninski Dračevac-Poljica Brig koja prolazi centrom Visočana upravo se radi nogostupa i postavlja javna rasvjeta u ukupnoj dužini od 1.100 metara. Riječ je o poslovima tekućeg održavanja što ih je za ovu godinu zacrtala općinska uprava u Poličniku i u koje ulaže 400.000 kuna vlastitih sredstava.
Radove izvode djelatnici javnog poduzeća Ceste Zadarske županije, a njihov se završetak očekuje sredinom veljače. Ovim će se projektom steći sigurniji uvjeti za kretanje pješaka, prije svega školske djece na ovoj iznimno frekventnoj prometnici, kojom dnevno u smjeru Poličnika i obratno prođe više stotina vozila.
Kako ističe davor Lončar, načelnik Općine Poličnik, pod koju spada i mjesto Visočane, slični radovi za koji dan krenut će u dva susjedna mjesta. Riječ je o Ruplju u kojem će se graditi 800 metara te o Lovincu gdje će se graditi 900 metara dužnih nogostupa.
Nakon što je proveden javni natječaj za najpovoljnijeg izvođača, u Ruplju je izabrano poduzeće Ceste Varaždin. Po završetku poslova Varaždincima će biti isplaćeno 200.000 kuna. Najpovoljniju ponudu za radove u Lovincu podnijela je građevinska tvrtka Kruševo-Put, koja će radove izvesti za 210.000 kuna.