Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zadar u Brodu nastavlja sigurnu plovidbu

Autor: Nebojša Gunjević

29.01.2010. 23:00
Zadar u Brodu nastavlja sigurnu plovidbu

Foto: Sebastian GOVORČIN



Zadranke će u trinaestomu kolu potražiti sreću protiv Rovinjanki koje su u prvome dijelu pobijedile na tako suveren način da se to teško zaboravlja


Imamo nekih problema u ekipi – rekla je Katina Zubčić, talentirana zadarska odbojkašica kada smo je pitali kakva je situacija u sastavu aludirajući na to da je trener Robert Kresoja u Osijek bio poveo samo osam igračica – u timu je bila i mlada Andreu Čanković kojoj je to prva prvobeligaška utakmica, a nije bilo nekoliko standardnih prvotimki. Katina kaže kako “ovisi o curama hoće li ih trener isključiti iz momčadi i za put u Rovinj”, ili čak na dulje vrijeme jer neke cure ne dolaze redovito na treninge a trener je ozbiljan u svojim riječima da će igrati one koje budu “grizle”. Martina ipak indirektno daje i opravdanje jer kaže da što se tiče treninga “malo i je zeznuto u onoj dvorani jer je ovih dana preledeno i onda znate sami kakva nam je dvorana. U Osijeku na gostovanju smo dobili i ako se malo potrudimo mogli bismo dobiti i u Rovinju.” Zadranke će tako u trinaestomu kolu potražiti sreću protiv Rovinjanki koje su u prvome dijelu pobijedile na tako suveren način da se to teško zaboravlja. Martina kaže da vjeruje da ih mogu dobiti i u gostima iako su Rovinjanke trenutačno bolje plasirane jer “kad igramo s njima, igramo punom snagom.” Ako Zadranke budu igrale punom snagom, ni mi ne sumnjamo da je pobjeda moguća.
Zadrani kod posljednjeg
Zadrani će u ovomu kolu u Slavonski Brod, koji je uvjerljivo zadnji na tablici sa samo jednim bodom, a taj je bod osvojio baš na gostovanju protiv ove godine vrlo razmahanih “vrtoleta”. Marin Bakale, jedan od ove sezone najboljih Zadrovih igrača, a možda i najstandardniji u izvedbama i s najmanje oscilacija, kaže kako je Zadar tu utakmicu jedva izvukao, ne znajući što se u stvari sa sastavom tada događalo. A nakon te utakmice Zadrani su upali u ritam kojega dugo ne pamte.
– Nadam se da neće biti većih problema gore. Raspoloženje u momčadi je odlično jer smo ušli odlično u drugi dio sezone, dobili smo Split u gostima glatko 3:0 – rekao je Bakale koji je zadovoljan svojom igrom ali kaže kako “može to i bolje”” te da u momčadi Zadra neće biti promjena. A zašto bi ih i bilo nakon ovakvih igara?
Kinda na libera
Na prijateljskoj utakmici s Goranom primača-napadača Marina Bakalu i brata mu Luku koji igra dizača, u Bibinju su gledali roditelji, a Antonio Kinda je primijetio: “Roditelji došli – lijepo.” Antonio se nije još oporavio, šepa, a u razgovoru mu je Vice Fuzul predlagao da za prvu ruku prijeđe na libera, pogotovo nakon Antoniovih konstatacija kako je Goranov prijem loš. Taj nam prijedlog izgleda sjajnim jer nam se čini da je na području županije Kindinu prijemu malo tko blizu, a s druge strane Antonio ne bi trebao toliko puno skakati kao kod svojega standardnog mjesta. Goran je ovo kolo slobodan, što im je silno potrebno, a u sljedećem ide na Višnjik gdje se igra susjedski derbi i utakmica koja je bez obzira na položaj timova na ljestvici najslasnija odbojkaška poslastica. Vidjet ćemo hoće li Antonio Kinda zaigrati, a i novoozlijeđeni Tomislav Fuzul. Ali mladi kadetski reprezentativac Roko Frleta vjeruje da će protiv Zadra Bibinjci biti kompletni. U Goranovoj igri vidljive su i promjene – Bruno Šimunić silno je pojačao servis, David Bugarija čini nam se puno korisnijim na novoj poziciji primača-napadača, Šime Sikirić će biti veliko pojačanje…