Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Treća je valjda sreća

29.01.2012. 23:00
Treća je valjda sreća


Za razliku od premijernog ovosezonskog nastupa i nedvojbenog posrtaja u srazu s Galebom, vaterpolisti Zadra 1952 preksinoć su se u Dubrovniku predstavili u solidnom izdanju, no i dalje nedovoljnom za dosezanje prvih bodova. U dvoboju drugog kola Bellevue je potvrdio favoriziranu ulogu upisavši konačnih 9:5. Ishod utakmice produkt je zasluga Matka Staničića, vratara domaćih koji je sakupio ukupno 13 obrana, odnosno znalački iskorištenih situacija s igračem više koje su Dubrovčanima omogućile da kontroliraju rezultat.
Zadar je u prvih osam minuta vrlo dobro parirao gosparima, o čemu je pokazujući 2:2 svjedočio i semafor. Ipak, u egalu se gosti nisu dugo zadržali; oba puta koristeći igrača više Bellevue je već početkom druge dionice stigao do 4:2, a do odlaska na odmor imao i još izglednijih plus 3. Izabranici Gorana Jovančevića smanjili su na 5:3 48 sekundi do poluvremena, dok je publika u Gružu u trećoj četvrtini gledala po jednu uspješnu realizaciju sa svake strane. Činilo se tako da Zadrani u završnicu ulaze s nadoknadivim minusom, međutim Bellevue je s dva uzastopna gola otklonio bilo kakve dvojbe.
– Unatoč porazu, zadovoljan sam izvedbom svoje momčadi. Bili smo puno angažiraniji i koncentriraniji nego u utakmici s Galebom. Kamo sreće da smo i prošli tjedan odigrali ovako. Liga je ove sezone evidentno jača, o čemu svjedoče i naši suparnici iz prva dva kola, no vjerujem da nećemo još dugo čekati na prvo slavlje. Nadam se da će se ono dogoditi već u sljedećoj utakmici sa Siscijom – kazao je Goran Jovančević, trener Zadra.
Pored vratara Staničića, u domaćim se redovima s četiri pogotka istaknuo i Željko Vukčević, dok su Zadrane s po dva gola predvodili Igor Šarić i Marin Stipić.


BELLEVUE – ZADAR 1952 9:5


(2:2, 3:1, 1:1, 3:1)
DUBROVNIK – Bazen u Gružu. Gledatelja: 100. Suci: Curić, Blašković (Dubrovnik).
BELLEVUE: Staničić, Vukčević 4, Blažević, Grbić 1, Zonić, Bogdanović, Lale, Petrović, Duždević 1, Rudinica 1, Cvjetković 2, Pavlović. Trener: Božo Valjalo.
ZADAR 1952: Pisk, Lakoš 1, Torić, Jurlina, Šunjo, Raić, Jadrešić, Stipić 2, Torić, I. Šarić 2, M. Šarić, Bobanović, Curać, Ančić. Trener: Goran Jovančević.