Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zadar express provozao i Šibenik

29.01.2012. 23:00
Zadar express provozao i Šibenik


ŠIBENIK 1
ZADAR 3
(22:25, 32:34, 25:19, 22:25)
ŠIBENIK – Dvorana na Baldekinu. Gledatelja: 200. Suci: Bingula i Zidarić (oboje Zagreb).
ŠIBENIK: Rastovčan, Vrcić, Rak, Banovac, Zelić, Mišura, Polić, Skelin, Hanžić, Perić, Jurlin. Trener: Paškval Skelin.
ZADAR: Radošević, Viduka, Škara, Surać, Barić, Kulaš, Mandić, Grubišić, Šestan, T. Burčul, Belić, D. Burčul. Trener: Marin Masnić.
Zadarska bajka ide dalje, nakon Vukovara i Zagreba u gostima te Karlovca i Splita kod kuće, Zadar je preksinoć pobijedio i Šibenik, još jednog konkurenta iz donjeg dijela ljestvice. Druga je to pobjeda Zadra nad prvim susjedima nakon što je i u prvom dijelu na Višnjiku bilo 3:1 za “plave”.
Prvi set bio je izjednačen do same završnice u kojoj su Zadrani imali više koncentracije i tako poveli 1:0. U drugom setu situacija se naizgled činila izgubljenom za goste. Šibenik je poveo 8:1 pa 17:10 kada je na servis došao Donat Mandić, koji se oporavio od ozljede. Nanizao je Mandić sedam poena za svoju momčad koja je ubrzo povela 20:18. Tada domaćini rade seriju 4:0 i vode 22:20. Set odlazi u potpuno otvorenu završnicu u kojoj je set lopta najprije bila na jednoj pa na drugoj strani. Konačno, Antonio Surać pogodio je za 34:32 Zadra i vodstvo 2:0.
– Surać je odigrao odličnu utakmicu, vjerojatno najbolju otkad se vratio u Zadar – prokomentirao je Marin Masnić, trener Zadra koji smatra da je drugi set odlučio pobjednika.
– Vratili smo se iz potpuno izgubljene situacije. Kada smo dobili drugi set vjerovali smo da nas više ništa ne može zaustaviti na putu do pobjede – dodao je Masnić.
Ipak, nije bilo sve tako glatko jer je Šibenik bez mnogo poteškoća smanjio na 2:1. To u konačnici nije omelo igrače s Višnjika koji su četvrti set osvojili na sličan način kao i prvi. Rezultat je bio izjednačen do završnice u kojoj je Zadar iskoristio prvu meč loptu za nova tri boda.
Zadar je do pobjede došao u trenutačno najjačem sastavu. Iako je bio najavljen, Dean Jazić nije nastupio. Jazić je prvotno predstavljen kao pojačanje na poziciji primača – pucača, s kojim bi Zadru trebao biti lakši put do ostanka.
– Javio mi je da ima problema s ozljedom tako da na njega za sada ne računamo. Kada bude spreman moguće je da će nastupiti. Za sada pobjeđujemo i nema potrebe ništa mijenjati u momčadi, posebno ako je riječ o igraču koji je ozlijeđen – zaključio je Masnić.


PRVA HOL


Rezultati 15. kola: Šibenik – Zadar 1:3, Zagreb – Sisak 0:3, Vukovar – Centrometal 3:0, Mursa Pan P.I. – Daruvar 3:0, Varaždin Volley – Rovinj 0:3, Rijeka – Karlovac 3:0, Opatija – Split 3:1.
Redoslijed: Mursa Pan P.I.  42, Rovinj 40, Sisak 36, Rijeka 31, Opatija 28, Vukovar 23, Centrometal 21, Daruvar, Zadar 17, Karlovac 14, Šibenik 13, Zagreb 12, Split 11, Varaždin V. 10
U 16. kolu (4./5. veljače) igraju: Zadar – Opatija, Split – Rijeka, Karlovac – Varaždin Volley, Rovinj – Mursa Pan P.I., Daruvar – Vukovar, Centrometal – Zagreb, Sisak – Šibenik.