Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zubović izabran u Predsjedništvo s najviše glasova

29.01.2012. 23:00
Zubović izabran u Predsjedništvo s najviše glasova


Zubović je izabran s 525 glasova, što je daleko više od onoga što su dobili ostali. Upravo je to pokazatelj koliko je naša županijska organizacija napravila i koliko ju se uvažava, komentirao je Zdravko Šarić
Predsjednik ŽO HSS-a Zadarske županije Josip Zubović u subotu je na unutarstranačkim izborima u Zagrebu izabran za člana Predsjedništva HSS-a. Predsjednik zadarske organizacije i tajnik županijskog HSS-a Zdravko Šarić plasirao se u drugi krug izbora za regionalnog predsjednika za Dalmaciju, no izgubio je od Momira Karina iz Splitsko-dalmatinske županije.
– Za našu županijsku organizaciju je ovo velik uspjeh jer je prvi put u 17 godina u Predsjedništvo, kao birani član, ušao netko iz naše županije. To je ogroman pomak. Zubović je izabran s 525 glasova, što je daleko više od onoga što su dobili ostali. Upravo je to pokazatelj koliko je naša županijska organizacija napravila i koliko ju se uvažava. Što se tiče moje kandidature za regionalnog predsjednika, meni je čast da sam u oba kruga izbora imao podršku svih delegata iz Zadarske županije. Tonči Božanić iz Splitsko-dalmatinske županije i Zoran Smolić iz Šibensko-kninske nisu izabrani za potpredsjednike, a s obzirom da je naša županija već dala člana Predsjedništva, u drugom krugu su delegati iz ove dvije županije glasovali za kandidata iz Splita, kazao je Šarić.
Od pet kandidata iz Zadarske županije, troje ih je izabrano u Glavni odbor. Riječ je o Ireni Devčić, Mirku Butkoviću i Jeleni Gulan. Iz Zadarske županije u stranačka tijela još su izabrani Marijo Sikirić koji je postao članom Statutarnog povjerenstva, Branko Kolega koji je postao članom Časnog suda i Željan Kalac koji je ušao u Nadzorni odbor.