Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Đapić Srbu zaprijetio neredima!

Autor: Zlatko Crnčec

29.01.2013. 23:00
Đapić Srbu zaprijetio neredima!

Foto: Davor KOVAČEVIĆ



Anto Đapić zaprijetio je jučer predsjedniku HSP-a Danielu Srbu neredima ako se se hitno ne sazove Sabor stranke na kojem bi se promijenila ovotjedna odluka predsjedništva HSP-a o njegovom izbacivanju iz stranke.
– Jedino bi se sazivanjem Sabora spriječili neredi koji će sigurno slijediti. Imam podršku velikog broja članstva HSP-a. A na sabor HSP-a trebaju biti pozvani svi članovi koji su 2012. godine platili članarinu, rekao je Đapić na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Osijeku. Srb mu je, u izjavi za naš list, odgovorio da je njegova najava nereda najbolja potvrda lošeg načina na koji je Đapić vodio stranku.
– Vrijeme takve politike je prošlo. Stranka je s tim davno završila i nikakvih nereda biti neće. A što se tiče članstva, ma tko to njega podržava osim njegovih rođaka i prijatelja. A Sabor stranke će biti onda kada za to bude vrijeme. Osim toga, na sjednici predsjedništva bio je nazočan i predsjednik Časnog suda, rekao je Srb.
Đapić je na presici ponovio svoje optužbe da je sukob između njega i Srba nastao na tome što je ovaj želio koaliciju s HDSSB-om i HDZ-om na lokalnim izborima.
– Moje je isključenje isključivo politički motivirana željom Srba da HSP koalira s HDSSB-om, odnosno HDZ-om i bojazni od moje najavljene kandidature za osječkoga gradonačelnika, rekao je Đapić. Srb kaže da je to nonsens jer je opće poznato da su te dvije stranke u izuzetno lošim odnosima, te da nije moguće koalirati s obje.
– Ma to su gluposti. Riječ je o jednom trgovačkom načinu razmišljanja kojim je Anto Đapić bio opsjednut. I tu se vide razlike među nama. Mi razmišljamo o budućnosti stranke, a s druge strane dolaze ovakve optužbe, rekao je Srb.
Đapić je na presici za novinare rekao i da je odluka o njegovom isključenju donesena protustatutarno jer na sjednicu nisu pozvani oni članovi koji bi bili protiv Đapićevog isključenja. Srb je potvrdio da je istina da nisu zvani svi članovi predsjedništva jer se znalo njihovo stajalište, ali da njihova nazočnost nije ni bila potrebna jer je i bez njih predsjedništvo imalo kvorum.
– To je odluka svih ključnih tijela stranke. I tu nazad nema. Ako netko nije zadovoljan ima se pravo ljutiti. Nakon isključenja Đapića nastala je erupcija oduševljenja u stranci. To nitko ničim ne može zaustaviti. To je gotovo. U stranci postoji plebiscitarna podrška za ovu odluku predsjedništva, rekao je Srb.