Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Utvrdite stvarno prebivalište za 34,87 posto Srba koji odjednom žive u Vukovaru

Autor: Siniša Klarica

29.01.2013. 23:00
Utvrdite stvarno prebivalište za 34,87 posto Srba koji odjednom žive u Vukovaru

Foto: PIXELL



Nismo od vas tražili da očistite zagađena polja i njive od četničkih mina. Pustili smo vas, jer smo to očistili sami, jer lakše je da ginu oni koji su to već naučili… Sada tražimo da za 34,87 posto Srba koji odjednom žive u Vukovaru, utvrdite stvarno prebivalište, stoji u otvorenom pismu Vladi RH


Braniteljske udruge okupljene oko HVIDRE Zadar sudjelovat će na prosvjednom skupu 2. veljače zakazanom protiv dvojezičnosti tj. uvođenja srpskog jezika i ćirilice u službenu uporabu. Tim povodom braniteljske udruge su poslale otvoreno pismo Vladi RH, saborskim zastupnicima i članovima svih političkih stranaka u Hrvatskoj u kome se između ostalog kaže:
– Prije 22 godine nismo tražili od vas da budete s nama u rovovima i trpite, granate, bombe, hladnoću, vrućinu i smrt. Pustili smo vas da se gurate i slikate dok polažete vijence ispod njihovih imena. Nismo tražili od vas da kažete kako je onima čiji se članovi obitelji vode kao nestale osobe, niti da odlučite koji je to datum kad oni pale svijeću za njegovu dušu. Propustili smo tražiti od vas da spriječite pljačku hrvatske države, da zabranite prodavanje hrvatskog blaga, jer mi ćemo živjeti u recesiji i krizi i pomoći vam da se izmjenjujete na vlasti. Nismo tražili od vas da razumijete roditelje 402 poginula djeteta u hrvatskom Domovinskom ratu, niti da razumijete 5.497 djece, kojima su poginuli roditelji u hrvatskom Domovinskom ratu. Pustili smo vas da nam uvedete zdravstveni odgoj koji će našu djecu naučiti prati ruke i koristiti kondome. Nismo od vas tražili da očistite zagađena polja i njive od četničkih mina. Pustili smo vas, jer smo to očistili sami, jer lakše je da ginu oni koji su to već naučili… Sada tražimo da za 34,87 posto Srba koji odjednom žive u Vukovaru utvrdite stvarno prebivalište.
Nadalje, branitelji kažu kako niti jedna Europa, niti jedan NATO, ni globalizacija, ni integracija nisu vrijedni ni jednog od njih, koji su poklonili život ovoj zemlji. Otvoreno pismo potpisali su članovi: Udruga HVIDR-a Zadar, USDR “Poskoci” Zadar, Udruga roditelja poginulih branitelja DR ZŽ, Udruga maloljetnih dragovoljaca DR ZŽ, UDBDR – Pridraga, UDBDR – Podgradina, UHDDR – Škabrnja – SBŠ, UHBOPTSP Zadarske županije, Udruga veterana 4. Gardijske brigade ZŽ, Udruga Zadarskih tenkista, Udruga veterana vojne policije SDR ZŽ, UP SG SOD “D.T. Gavran” Zadar, Udruga “Žene u Domovinskom ratu – Zadar”, Udruga dragovoljaca HRM – Zadar, Udruga ZAVJET PZŽ, Udruga Nezavisni dragovoljci Hrvatski PZŽ, Udruga HRVATSKI DOMOBRAN, UHDDR – Benkovac.