Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zahvalio svima na uvjetnoj zatvorskoj kazni pa otišao zadovoljan kući!

Autor: Minja Gugić

29.01.2013. 23:00
Zahvalio svima na uvjetnoj zatvorskoj kazni pa otišao zadovoljan kući!

Foto: Zvonko KUCELIN



Bivši ovisnik i neosuđivani inženjer pomorskog prometa Nenad Vučković jučer je na Županijskom sudu u Zadru uvjetno osuđen na godinu zatvora s rokom kušnje od dvije godine. S obzirom na to da su se svi odrekli prava na žalbu, presuda je odmah postala pravomoćna


Hvala vam što ste mi dali novu priliku. Obećajem da više nikada neću dolaziti u sukob sa zakonom. Prihvaćam presudu i na njoj vam zahvaljujem. Hvala i tužitelju što je imao razumijevanja, i mom branitelju koji se tako založio za mene iako je posao odradio “pro bono” te posebno vama, Sudskom vijeću – zahvaljivao je tako jučer u sudnici zadarskog Županijskog suda Nenad Vučković (52) nakon što mu je izrečena presuda kojom je uvjetno osuđen na godinu zatvora s rokom kušnje od dvije godine zbog – kako se sada kaže prema “slovu” novog Kaznenog zakona – neovlaštenog posredovanja, proizvodnje i prometa drogama.
Ovaj sada osuđeni inženjer pomorskog prometa branio se sa slobode, a s obzirom na to da su se svi odrekli prava na žalbu, presuda je odmah postala i pravomoćna.
Suci cijenili neosuđivanost i iskreno kajanje
Svi su se, naime, odrekli prava na žalbu jer je Vučković u cijelosti priznao svoj “grijeh”, izrazio duboko iskreno žaljenje i kajanje te do sada nikada ranije nije bio osuđivan. Bivši je ovisnik koji je trenutačno na terapiji i, kako je svečano jučer obećao, nema se više namjeru vraćati paklu koji sa sobom nosi ovisnost o drogama.
– Trenutačno sam na Subotexu. Nikada prije nisam bio u sukobu sa zakonom, kao i nitko u mojoj obitelji. Majka mi je bila učiteljica, a otac je umirovljeni časnik. I brat i ja smo završili fakultete. Odrastao sam u normalnoj, sređenoj obitelji. Ne potječemo iz kriminogene sredine. Mogu obećati da ću se ubuduće kloniti droge, osobito u smislu njezine zloupotrebe – bila je kratka “životna priča” Nenada Vučkovića, koju je izrekao u svojoj obrani na početku suđenja pred Sudskim vijećem Marijana Bitange.
Prema optužnici koju je u ovom slučaju zastupao jedan od zamjenika županijskog državnog odvjetnika Radovan Marjanović, Vučkoviću se stavljalo na teret da je sredinom veljače lani u Ulici Hrvatskog sabora u Zadru sastao s Antunom Zubovićem, a nakon što su se prethodno dogovorili oko nabavljanja metadona i kupnje heroina. Kad su se sastali od Zubovića je uzeo lovu, malo dalje “prošetao” te, kako piše u optužnom aktu, od nepoznate osobe kupio 4,66 grama heroina koji je zatim dao Zuboviću zajedno s oko 6 grama metadona.
Imao “piz” heroina kojim ga je počastio prijatelj
Kod sebe je još imao “piz” heroina kojim ga je “počastio ” Zubović za učinjenu uslugu. Osim tog “piza”, policajci su još kod Vučkovića pronašli četiri plastične kutijice sa sveukupno oko 12 grama smjese metadona.
Osim izrečene pravomoćne presude Nenad Vučković mora se i dalje nastaviti liječiti od ovisnosti.