Grad daje u zakup osam poslovnih prostora

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Grad Zadar objavio je Javni natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora. Riječ je o osam prostora za koje ponuditelji najprije moraju uplatiti jamčevinu žele li sudjelovati u natječaju.

Zanimljivo je da jamčevina za najatraktivniji prostor, onaj od 32 kvadrata u Ulici Mihovila Klaića, iznosi čak 36.900 kuna. Riječ je o nedavno zatvorenoj trgovini sunčanim naočalama koja nema veliku kvadraturu, ali se nalazi na najatraktivnijoj lokaciji, na Narodnom trgu, te je jamčevina velika. Naime, početna cijena natječaja za ovaj prostor iznosi 50 eura po kvadratu, dok  primjerice, zakup poslovnog prostora svega stotinjak metara dalje stoji samo sedam eura po kvadratu.

Istu cijenu najma imaju i prostori u Ulici Vladimira Papafave u kojoj Grad iznajmljuje 83 kvadrata, tražeči jamčevinu od 19.100 kuna. Kovačka ulica u Varoši očito je manje atraktivna, pa za njene prostore Grad traži jamčevinu od svega 4.900 kuna, kao i u Špire Brusine od 5.100 kuna.

Iznajmljuju se i prostori u Ulici Elizabete Kotromanić, te još nekoliko njih u Varoši gdje se cijena kvadrata kreće između sedam i deset eura po kvadratu. Kako je najskuplji mjesečni najam upravo za trgovinu na trgu, bit će zanimljivo pratiti koliku će cijenu najma Grad na kraju uprihoditi, s obzirom na to da je riječ o početnoj cijeni bez uračunatog PDV-a.

Javno otvaranje ponuda održat će se 9. veljače u Velikoj vijećnici, provest će ga Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja, a mogu se natjecati sve fizičke i pravne osobe. U Gradu napominju kako je prije sklapanja ugovora najpovoljniji ponuditelj dužan dostaviti bezuvjetnu bankarsku garanciju kao osiguranje plaćanja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno