Grad Zadar odobrio 15 studentskih stipendija

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV

Grad Zadar objavio je bodovnu listu za dodjelu stipendija studentima slabijeg imovnog stanja u akademskoj 2014./2015. godini. Riječ je o stipendijama što ih financira OTP banka, sukladno Ugovoru o donaciji između njih i Grada potpisane još u studenom prošle godine.

Zahtjev je podnijelo ukupno 29 zadarskih studenata, no dobit će je samo njih 15, jer se banka ugovorom obvezala godišnje financirati isti broj studenata. Stipendije iznose 700 kuna, a bodovna lista možda će imati promjena jer slijedi rok žalbi od osam dana u kojemu, napominju u Gradu, kandidati nezadovoljni rezultatima natječaja imaju pravo prigovora gradonačelniku Grada Zadra.

Sada se očekuje i objava liste gradskih stipendija za koje je, kako su nam nedavno rekli u Upravnom odjelu za odgoj i školstvo, stiglo čak 320 zahtjeva. Bit će ih odobreno 25 za studente prve godine i 30 za starije, a isto toliko i za one koji studiraju deficitarna zanimanja.

Grad će studentima koji studiraju u mjestu prebivališta mjesečno isplaćivati 500 kuna, onima koji studiraju izvan svog mjesta 700 kuna i studentima deficitarnih zanimanja 800 kuna. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno