Izobrazbu za rukovanje pesticidima i strojevima u poljoprivredi prošlo 100 Pažana

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
PIXSELL

Ustanova za obrazovanje odraslih Zagrebačko učilište, temeljem ovlaštenja Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta Republike Hrvatske organizirala je,  u suradnji s Udrugom uzgajivača paške ovce "Rogujica",  osposobljavanje za rukovanje pesticidima i strojevima u poljoprivredi.

- Osposobljavanje za održivu uporabu sredstava za zaštitu bilja namijenjeno je OPG-ovima i drugim poljoprivrednicima te tvrtkama koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom - bilo da su organizirani kao d.d., d.o.o. i zadruge. Važno je naglasiti da se bez ovog osposobljavanja nakon 26. studenog ove godine više neće moći kupovati sredstva za zaštitu bilja, osim ako su amaterske. Prijavilo se oko stotinu polagača od čega 85 za pesticide te za osposobljavanje za rukovanje viličarom, bagerom i slično 15 polagača. Ovakvi tečajevi uvijek su dobrodošli jer je svaki polagač naučio nešto novo,  bez obzira na to što puno ljudi misli da sve znaju o poslu ili hobiju kojim se bave. Polaznici su prvenstveno upoznati s novostima unutar zakonskih regulativa koje se tiču poljoprivrede koje se već primjenjuju ili će se uskoro početi primjenjivati. Izobrazba se provela u 15 sati programa kroz četiri dana nastave, rekao je Ante Čemeljić, tajnik Udruge uzgajivača paške ovce "Rogujica".

Provjera stečenih znanja i kompetencija vrši se posebno za pesticide, a posebno za rukovanje određenim sredstvima rada, ali istog dana prema unaprijed utvrđenom terminu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno