Afrika na kvadrat Filipa Brale

Slika korisnika valentinam
Otvorena izložba fotografija
Izložba će biti otvorena do 10. veljače, prodajnog je karaktera, a sav prihod ide u humanitarne svrhe za djecu Afrike i organizaciju Marijini obroci
Arif SITNICA
Izložba će biti postavljena do 10. veljače

U Africi sam bio prošle godine, nakako baš u ovo vrijeme, a ovo je izložba o Tanzaniji. Prije dvije i pol godine bio sam u Indiji i Nepalu, a prije osam dana vratio sam se iz Maroka. U Maroku sam bio prvi puta 2013, godine i sada opet, ali kratko. Sada početkom ožujka planiram u Egipat –otkrio je svoje planove jedan od najboljih zadarskih fotografa mlađe generacije, višestruko nagrađivani Filip Brala.

O samoj izložbi ne treba previše trošiti riječi. Dovoljno je pogledati Braline afričke fotografije od kojih svaka ima svoju priču. Svaki pogled djeteta, svaki osmijeh ili pak, motivi krajolika i životinja uhvaćeni u trenutku...

Filip Brala rođen je u Zadru 14. svibnja 1985. godine, a fotografijom se počinje baviti već kao srednjoškolac. Uz profesiju fotografiranja vjenčanja, 2005. postaje stalni suradnik dnevnika Zadarski list i 24sata te potom i za agenciju Pixsell.

Autor izložbe je dobitnik nagrade Zbora fotoreportera Hrvatske za najbolju fotografiju u kategoriji portret 2013. godine, a 2015. također osvaja prvo mjesto u kategoriji prirode i okoliša.

Svoju prvu samostalnu izložbu fotografija Filip Brala priredio je 2009. godine, a od tad ih broji desetak - što samostalnih, što skupnih, a posljednja u nizu bila je ona iz 2015. godine kad se Brala predstavio zadarskoj publici izložbom "Nepal i Indija" u Varoši na terasi caffe barova Kult i Dišpet.

Izložba će biti otvorena do 10. veljače, prodajnog je karaktera, a sav prihod ide u humanitarne svrhe za djecu Afrike i organizaciju Marijini obroci.

Udruga Marijini obroci Hrvatska osnovana je 2009. godine a danas imaju otvorenih 13 školskih kuhinja (12 u Africi i jedna u Ekvadoru), te redovito prehranjuju oko 11 200 djece. Jedna od školskih kuhinja u Beninu nosi naziv 'Dalmacija, Hrvatska' u kojoj 700 djece dobiva topli obrok svaki školski dan zahvaljujući donatorima iz Zadra i cijele Dalmacije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)