Grad Obrovac kupuje nedovršenu robnu kuću

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Ponudili iznos od 1,4 milijuna kuna
Grad Obrovac se Podneskom obratio Sudu zamolivši za produljenje roka plaćanja kupovnine u stečajnom predmetu GP Radnik zbog toga što trenutačno nema novca za plaćanje cjelokupnog iznosa, slijedom čega je predlažio da mu se odobri da 50 posto kupovnine plati odmah, a ostatak u sljedećih 60 dana
Ivan JAMIČIĆ
Središtem Obrovca već desetljećima dominira nedovršena građevina

Na četvrtom ročištu za prodaju nedovršene robne kuće u Obrovcu u stečajnom postupku građevinskog poduzeća Radnik konačno je dana ponuda za kupnju, a podnio ju je Grad Obrovac. Za nedovršenu građevinu površine 3740 metara četvornih Grad Obrovac je ponudio cijenu od 1.415.718,27 kuna, odnosno početnu kupoprodajnu cijenu određenu za tu prodaju.

Sutkinja Trgovačkog suda Ana Markač isprva je donijela rješenje da je kupac dužan položiti kupovninu koja iznosi 1,4 milijuna kuna do 30. ožujka 2018. i to na način da polovicu kupovnine u iznosu od 707.859,13 kuna mora uplatiti do isteka 29. siječnja 2018., a drugu polovicu u istome do 30. ožujka 2017.

Grad Obrovac se potom Podneskom obratio Sudu zamolivši za produljenje roka plaćanja kupovnine u ovom stečajnom predmetu zbog toga što trenutačno nema novca za plaćanje cjelokupnog iznosa, slijedom čega je predlažio da mu se odobri da 50 posto kupovnine plati odmah, a ostatak u sljedećih 60 dana.

- U konkretnom slučaju Sud je udovoljio zahtjevu navedenog kupca, budući je bio i jedini ponuditelj na četvrtoj usmenoj dražbi, a sve sa ciljem unovčenja imovine navedenog stečajnog dužnika. Predmetna nekretnina predat će se kupcu nakon polaganja kupovnine i nakon pravomoćnosti rješenja o dosudi od 25. siječnja 2018., pojasnila je sutkinja Markač dodajući kako će nakon toga Sud donijeti i zaključak kojim će odrediti da se nekretnina preda kupcu i da se u zemljišne knjige upiše u njegovu korist pravo vlasništva.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3.5 (2 glasova)