Za volanom 43 pijana i pet drogiranih vozača!

Slika korisnika valentinam
Akcije Vikend i "Alkohol-droge"
Rekorder po promilima vozio je po Zadru s 2,4 promila alkohola u krvi

U nedjelju oko 1 sat, u Ulici 72.bojne Vojne policije u Zadru, 39-godišnjak je upravljao hondom zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,47 g/kg, što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda. Vozač je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja, a protiv njega se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.

Proteklog vikenda (od 26. - 28.siječnja 2018. godine) policijski službenici PU zadarske su, tijekom provođenja akcije Vikend, kontrolirali 853 vozila i vozača, a poduzeli su 268 represivnih mjera.

Alkotestirana su 193 vozača od kojih je njih 43 bilo pod utjecajem alkohola, 139 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 22 vozača nisu poštivala prometni znak, 21 je vozio bez zaštitnog pojasa, šest vozača  koristilo je mobitel u vrijeme vožnje, po pet vozača je vozilo bez vozačke dozvole, za vrijeme zabrane i  pod utjecajem droga, tri vozila su zatečena bez tehničkog pregleda i registracije, jedan je vozač prošao kroz crveno svjetlo, a  jedan je bio bez zaštitne kacige.

Iz prometa je isključeno 62 vozača i tri vozila. U tom se vremenu dogodilo sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika Robert Miocic
Ako zazmirimo na potentialne negativne posljedice koje ovakva prometna kultura moze imati na neduzne gradjane mogli bismo reci da je grad ipak ziv. Ono vozi se el. :-)
Slika korisnika Lakrdija
Prometna kultura daleko ispred kulture voznje, moze i u obratnom smjeru, ali nikako bez opojnih napitaka koje zivot znace. Zivjela domovina bezakonja i droge !!!