Zadarski komorni orkestar za najmlađe - Petar i vuk

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
KONCERTNA SEZONA ZADAR 2017./18.
U srijedu, 31. siječnja u HNK – u Zadar u tri termina s početcima u 10, 12 i 14 sati Zadarski komorni orkestar pod vodstvom dirigenta Vetona Marevcija izvest će simfonijsku bajku Petar i vuk!

Zadarski komorni orkestar pod ravnanjem mladog dirigenta Vetona Marevcija u Hrvatskom narodnom kazalištu u više će termina u jednom danu izvesti djelo Petar i vuk ruskog skladatelja Sergeja Prokofjeva. Radi se o simfonijskoj bajci za pripovjedača i orkestar, namijenjenoj djeci vrtićke i osnovnoškolske dobi. Oni tijekom koncerta upoznaju instrumente simfonijskog orkestra, i to izgledom i tonskom bojom, u duhovitom skladateljevu pristupu koji svakom instrumentu zadaje neku ulogu. Tako ptičicu predstavlja flauta, djedicu fagot, mačku klarinet, patku oboa, lovce trublje, vuka rogovi, a junaka djela, dječaka Petra - cijeli orkestar. Radnju bajke i likove prate slike na velikom platnu, koje prikazuju kako je dječak Petar uz pomoć lovaca i prijatelja iz životinjskog carstva svladao strašnog vuka.

Od premijere 1936. do danas, to je djelo doživjelo i brojne adaptacije u druge medije, uključujući i Oscarom nagrađeni kratki film. U prvoj kompletnoj zadarskoj produkciji ovog djela narator će biti Vinko Radovčić, a na platnu će se prikazivati projekcije crteža bajke Petar i vuk mlade zadarske umjetnice Patricije Dunatov. Ovaj projekt događa se uz potporu Grada Zadra i to Upravnog odjela za kulturu i šport kao i Upravnog odjela za odgoj i školstvo. Organizatori projekta su Koncertni ured Zadar i Zadarski komorni orkestar.

Cijene pojedinačnih ulaznica: 20 kn

Prodaja ulaznica: Blagajna HNK Zadar na dan koncerta 31. siječnja - pola sata prije početka programa.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno