MLADI I EU Zadrani najbolji u dvije od triju kategorija

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Rezultati kreativnog natječaja "EU2ME"
Stručni žiri odlučio je o najboljim radovima kako slijedi: najbolja fotografija: Miroslava Novak (Čakovec); najbolji video: Antonio Zubčić, Josip Tomić, Mislav Artić, Anđela Sinovčić (Zadar); najbolji sastavak: Petar Zuanović (Seline)
Svečanost dodjele nagrada održat će se 4. veljače 2019. u Zagrebu, Hotel International

Natječaj u organizaciji Hrvatske zajednice županija  „EU2ME“, u sklopu kojeg su sudionici na kreativan način izražavali što  za njih znači Europska unija i kako je oni doživljavaju, završio je 21. siječnja ove godine, a odluku o najboljim radovima donio je stručni žiri u  sastavu Danijel Javorić Barić, predstavnik mladih u Kongresu lokalnih i  regionalnih vlasti Vijeća Europe, Petar Jurišin, glavni tajnik Koordinacije županijskih savjeta mladih i Mateja Jalušić, voditeljica projekta ispred Hrvatske zajednice županija. Kreativni natječaj za cilj je imao potaknuti mlade da promišljaju o pozitivnim aspektima članstva u Europskoj uniji, a svi zainteresirani imali su se prilike kreativno izraziti kroz  fotografije, video uratke i literarne radove. Za vrijeme trajanja natječaja  pristiglo je pedesetak radova.

Nakon provedenog bodovanja, stručni žiri odlučio je o najboljim radovima kako slijedi: najbolja fotografija: Miroslava Novak (Čakovec);  najbolji video: Antonio Zubčić, Josip Tomić, Mislav Artić, Anđela Sinovčić (Zadar); najbolji sastavak: Petar Zuanović (Seline).

Autori navedenih radova osvojili su GoPro Hero 7 white kameru, dok  su za drugo i treće mjesto u svakoj kategoriji osigurani poklon paketi.

Svečanost dodjele nagrada dobitnicima održat će se u ponedjeljak, 4.  veljače 2019. u Zagrebu (Hotel International) u sklopu međunarodne  konferencije „Što je Europska unija?“. Navedena međunarodna konferencija dio je europskog projekta CROSS OVER kojemu je cilj potaknuti  mlade na promišljanje o političkoj odgovornosti, kroz povećanje participacije na izborima za Europski parlament.

U uvodnom dijelu konferencije nazočnima će se obratiti predsjednik  Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk, a  uslijedit će izlaganja Europskog parlamenta – Ureda u Republici Hrvatskoj, Državnog izbornog povjerenstva, Europske komisije i Centra za  empirijska politološka istraživanja (tbc). Drugi dio konferencije naglasak će staviti na važnost društveno-političke aktivnosti mladih o čemu  će na okruglom stolu raspravljati predstavnici Mreže mladih Hrvatske,  inicijative Grada Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih, Agencije  za mobilnost i programe Europske unije te Mreže udruga Zagor.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (1 glasova)