Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Solinu prvo, Zadru drugo poluvrijeme

30.01.2019. 16:28
Solinu prvo,  Zadru drugo  poluvrijeme


U drugoj oglednoj utakmici u sklopu priprema za proljetni dio sezone  u Drugoj HNL momčad Zadra poražena je u Solinu od istoimenog domaćina rezultatom 2:1. Bila je to izjednačena utakmica dva ravnopravna  suparnika u kojem je domaćinu pripalo prvo poluvrijeme, a Zadru nastavak utakmice. Solinjani su se bolje snašli na poprilično teškom travnjaku na igralištu pokraj Jadra i u prvom dijelu su zgodicima Duje Ninčevića  u 6. minuti i Marija Čutura u 17. vrlo rano utakmicu okrenuli u svoju korist. Zadar se trgnuo u posljednjih petnaestak minuta prvog poluvremena i inicijativu nastavio u drugom, ali su pogotkom Vlatka Blaževića u 55.  minuti samo uspjeli ublažiti ovaj poraz.


Dva brza pogotka
Solin prijeti već u 4. minuti utakmice. Ninčević je pobjegao Zadrovoj  obrani, ali Bender je pravovremeno istrčao i u suradnji s Ikićem otklonio  opasnost. U 6. minuti Solin je poveo. Ninčević je ponovno pobjegao Zadrovoj obrani, ali ovoga puta i vrataru Benderu, te je lopta završila u  mreži gostiju – 1:0. Nije se dugo čekalo niti na drugi pogodak domaćina.  Igrala se 17. minuta kada je nakon kornera s lijeve strane Čurić dočekao  loptu na desnoj i s vrha kaznenog prostora precizno pogodio suprotni  donji kut nemoćnog Bendera – 2:0. U posljednjih petnaest minuta prvog  poluvremena Zadar je imao blagu terensku inicijativu, ali pravih prigoda  za pogodak nije bilo. Možemo tek izdvojiti udarac Majića iz slobodnog  udarca s 25 metara kada je lopta prohujala malo pored domaćeg gola. S  vodstvom Solina od 2:0 otišlo se na odmor.


Blažević ublažio poraz
Zadrani su u nastavak utakmice ušli puno odlučnije što je rezultiralo  pogotkom za smanjene zaostatka. U 55. minuti Jurić je odlično pucao s  20-ak metara i pogodio vratnicu od koje se lopta odbila do natrčalog  Blaževića. Zadrov napadač je to znalački iskoristio i zabio za 2:1. U 60.  minuti Zadar je bio blizu izjednačenja. Najprije je opasno zaprijetio  Blažević, a odmah potom i Majić, ali vratar Solina Jelić iz oba je dvoboja  izašao kao pobjednik. Zadar je nastavio napadati i prijetiti, ali lopta nikako nije pronalazila put do mreže domaćina. Na kraju je završilo slavljen  Solina 2:1. Dojma smo da trener Karoglan s obzirom da su mu nedostajala četiri važna igrača Župan (lagana ozljeda), Repić, Petković i Begić i  ne smije biti previše nezadovoljan prikazanim u Solinu. A da želi i da će  zahtjevati više i bolje, to sigurno. I to već protiv Trnja s kim se Zadar sastaje u subotu na Stanovima u novom prijateljskom, ili točnije je reći, pripremnom susretu.
SOLIN 2
ZADAR 1
SOLIN – Igralište pokraj Jadra. Sudac: Marino Majstrović (Split). Pomoćnici: Mario Pepur (Kaštel Stari) i Ante Čaić (Split). Strijelci: 1:0  Ninčević (6'), 2:0 Čurić(17'), 2:1 Blažević (55').
SOLIN: Jelić, Tomić, Bauk, Čurić, Ninčević, Pavlinović, Zoungrana,  Krajina, Taraš, Čeko, Mrković.  Još su igrali: Guć, Jurić, Mastelić, Luetić,  Barišić, Pezo, Grubišić, Barada, Spajić, Vulikić, Maganić. Trener: Boris  Pavić.
ZADAR: Bender, Pranić, Ikić, Iveljić, Žderić, Lepinjica, Muić, Jurić,  Katuša, Majić, Blažević. Još su igrali: Pinčić, Jurjević, Kulaš, Vasilj, Tokić, Jerbić, Zdrilić. Trener: Mislav Karoglan.




MISLAV KAROGLAN, TRENER ZADRA
U Solinu sam dobio važna saznanja
– U prvom poluvremenu napravili smo dvije kardinalne pogreške i to  nas je koštalo dva primljena gola. Radimo puno tehničkih pogrešaka prilikom otvaranja. Naravno, kada si otvoren onda je uvijek problem ta izgubljena lopta. U drugom dijelu smo bili bolji i imali čišći pas. U svakom  slučaju bila je to provjera u kojoj sam dobio neka saznanja o igračima i  jako važno mi je to bilo u ovome trenutku.
Zadar je Solinu nastupio bez nekolicine tzv. prvotimaca: Župana,  Repića, Petkovića, Begića…
– Istina nedostaje nam pet ili šest igrača, ali to nam ne smije biti alibi.  Gledam one koji igraju, a ne one kojih nema. Bilo je u ovoj utakmici i dobrih stvari, ali i jako loših. To ćemo pokušati ispravljati kroz individualne  razgovore, analize i treninge. U subotu nas ako Bog da očekuje provjera  protiv Trnja. Želim i treba nam što više utakmica za ovaj stil igre koji planiramo igrati. Nadam se samo da će nas vremenski uvjetu poslužiti.