Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Treneri: Uprava nas nije željela poslati na licenciranje; Uprava: Treneri su odbili prisustvovati seminaru

30.01.2019. 08:44
Treneri: Uprava nas nije željela poslati na licenciranje; Uprava: Treneri su odbili prisustvovati seminaru


Proteklog vikenda u Zagrebu je održano atletsko juniorsko državno prvenstvo Hrvatske u dvorani. Atletski športski klub Zadar imao je dvije predstavnice, Teu Smokrović i Anđelu Zelić. Tea Smokrović postala je juniorska prvakinja u troskoku s daljinom 11.42, dok je Anđela Zelić u istoj disciplini zauzela 5. mjesto s rezultatom 10.59. Tea i Anđela nastupile su još i u disciplini skok u dalj gdje je Tea ostvarila 6. mjesto s rezultatom 5.23, a Anđela 9. mjesto sa 5.10 – početak je priopćenje objavljenog na facebook stranici AŠK Zadar, ali i priopćenja koje je stiglo na adresu zadarskih medija. Ostatak priopćenja prenosimo u cjelosti.
– Uvjet za dolazak trenera i praćenje natjecatelja je posjedovanje trenerske licence za tekuću godinu. Uprava kluba na čelu s predsjednikom Milanom Mandićem je odlučila da klub neće poslati svoje trenere na seminar koji je bio uvjet za dobivanje trenerske licence. Kako djeca na natjecanjima ne bi ostala bez potpore i podrške od strane trenera, treneri su odlučili sami iz vlastitih sredstava financirati licence kao i odlazak na samo natjecanje. Za klub koji u ovoj godini bilježi 60 godina postojanja takvo ponašanje, nemar i nebriga od strane Uprave je u najmanju ruku skandalozna. Na državnom prvenstvu su atletičarke nastupile jer su treneri sami pokrili troškove natjecanja. Nažalost, uprava kluba ni njen predsjednik Mandić ne razumiju ni atletiku niti način funkcioniranja jednog sportskog kluba. Vrijeme je da odstupe i prepuste mjesto onima koji atletiku i sport općenito žive svakodnevno – nastavljeno je, a u potpisu su stajali: treneri AŠK-a Zadar Predrag Saratlija, Tomislav Saratlija i Katarina Gašparović.
Naravno da je bilo očekivano da će se dogoditi i odgovor od strane Uprave kluba, a spomenuto priopćenje je stiglo jučer. Valja istaknuti da predsjednik Milan Mandić nije želio "kroz medije" riješavati unutarnje probleme u klubu, ali u članku ipak demantiran možda i najvažniji dio priopćenja trenera, vezan uz licenciranje.
– Uvjet za dolazak trenera i praćenje svojih natjecatelja na natjecanjima je posjedovanje trenerske licence za 2019. godinu. Da bi se ostvarilo pravo na licencu svi treneri su morali prisustvovati seminaru za atletske trenere koji je održan u Zagrebu 15.12.2018. Treneri Atletskog športskog kluba Zadar su odbili prisustvovati seminaru i preuzeli odgovornost na sebe. Uprava kluba je tražila da treneri odu na seminar organiziran od strane HAS-a, međutim treneri su samovoljno odbili otići. Žalosno je da su pojedini treneri krenuli rješavati spor s upravom preko medija. Da bi se izbjegle ovakve situacije Predsjednik Atletskog športskog kluba Zadar sazvao je za 23. veljače 2019. godine Izvanrednu skupštinu gdje će se na demokratski način članovi Skupštine očitovati o budućnosti kluba – napisano je u priopćenju.