Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ispostava Hitne u Ninu otvara se za dva tjedna

30.01.2021. 09:59


 Iako su se djelatnici Županijskog Zavoda za hitnu medicinu u novu ispostavu u Ninu trebali preseliti ovih dana, zbog čekanja na uporabnu dozvolu useljenje bi trebalo uslijediti za oko dva tjedna.
– Zahtjev za uporabnu dozvolu još nije riješen te čekamo da komisija izađe na teren, pregleda objekt i izda nam dozvolu kako bismo dobili pravno ovlaštenje za preseljenje u novu zgradu Ispostave. S obzirom da djelatnici ninskih timova sada s nama dijele prostor u Ispostavi Zavoda u Zadru, svima nam je u interesu da što prije presele u novu zgradu. No, to nije moguće dok se ne utvrde uvjeti rada u ovim prostorima, napominje ravnatelj Zavoda za hitnu pomoć, Ivica Erlić.
Podsjetimo, ambulanta je do temelja izgorjela u požaru sredinom prosinca, no šteta ipak nije bila velika s obzirom da se najvrijednija oprema poput EKG aparata nalazila u vozilu Hitne medicinske pomoći. Srećom, nije stradao nitko od djelatnika jer su u trenutku požara bili na intervenciji. Kako ne bi bili zakinuti za bilo koji vid medicinske pomoći, uprava Zavoda je ispostavu Nin pojačala i s timom T1 kako bi usluga njihovim građanima bila što kvalitetnija. Kako napominje ravnatelj, ovom privremenom organizacijom dostupnost hitne medicinske skrbi ne samo da je ostala ista, već je i podignuta razina kvalitete, s obzirom da su na intervencije na područje grada Nina po potrebi izlazili i T1 timovi.