Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Novi sjaj starih vrata

Autor:

29.03.2009. 22:00
Novi sjaj starih vrata

Foto: Zvonko KUCELIN



Radovi su ušli u završnu fazu i većina svjetiljki je isporučena, ali jedan dio pošiljke kasni. Drugi razlog je loše vrijeme koje je onemogućilo radove, a treći je taj što su neki vandali pobacali dijelove kamenih ploča u more i s bedema, navodi Ivana Dadić


Foša bi do sredine sljedećeg tjedna trebala zasjati punim sjajem, tako je najavila Ivana Dadić, stručna suradnica za informiranje i protokol Grada Zadra. Iako su radovi trebali biti gotovi do kraja ovog mjeseca, prolongirani su zbog nekoliko razloga.
 – Radovi su ušli u završnu fazu i većina svjetiljki je isporučena, ali jedan dio kasni pa je to jedan od razloga zbog kojih radovi nisu dovršeni na vrijeme. Drugi razlog je loše vrijeme koje je onemogućilo radove, a treći je taj što su neki vandali pobacali dijelove kamenih ploča u more i s bedema te su se razbile. Sad moramo nanovo naručivati te ploče kojima će radnici pokriti podove, rekla je Ivana Dadić.
Podsjetimo, radove na novom osvjetljivanju Foše i Gradskih vrata te obližnjih bedema obavljaju radnici tvrtke NEC, a za radove je iz Gradskog proračuna izdvojeno oko 1,5 milijuna kuna. Ovi radovi dio su projekta i studije urbane rasvjete povijesne jezgre Zadra, za koju je Grad Zadar prije godinu i pol dana raspisao javni natječaj. Natječaj je dobila tvrtka Philips koja je izradila cjelovitu studiju rasvjete Poluotoka koji bi uskoro trebao zasjati u novom sjaju.
Sljedeći dio Poluotoka za koji je planirana nova javna rasvjeta potez je od mosta preko Narodnog trga pa duž cijele Kalelarge. Trenutačno je raspisan netječaj za projekt tog osvjetljenja, a radovi bi trebali obuhvatiti zamjenu postojeće te dodavanje nove dekorativne rasvjete.