Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Bulin ispred svih

Autor: Čedo Fabulić

29.03.2010. 22:00
Bulin ispred svih


Boćari zemuničkog Bulina pobjednici su prve povijesne Zimske boćarske lige koja se održala u novouređenoj dvorani u zadarskom predjelu Crvene kuće. U ligi su se natjecale 34 momčadi podijeljene u četiri skupine, a nakon regularnog dijela po dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine razigravale su za poredak. Nakon četvrtfinalnih susreta u polufinalu su prolaz u finale izborili Bulin i Povljana. U finalu u prve dvije igre svaka je momčad zabilježila po pobjedu, a u odlučujuće sljedeće dvije igre bilo je zaista napeto. Čovjek odluke svakako je bio Ivica Bilosnić koji je u krugu svladao Viduku te je uz to ostvario i dovoljnu razliku u bodovima, da unatoč porazu trojke, na koncu slave zahvaljujući boljoj ukupnoj razlici u bodovima. Slavlju Zemuničana pridružili su se brojni gledatelji i predsjednik Županijskog boćarskog saveza Tomislav Ćurko koji je igračima svih četiriju momčadi uručio pokale i odličja.
Recimo da je liga bila pun pogodak za zadarsko boćanje koje je ranije preko zime bilo ugašeno, a i klubovima je dobro došlo jer će na ovaj način igrači biti spremni za predstojeća natjecanja, odnosno prvenstva u svojim ligama koja započinju vrlo brzo, već 10. travnja.
Polufinale
VRULJICA – BULIN 3:5
Suci: Petar Žuža i Ive Grubić.
Trojka: Prenđa, Kapitanović, Barišić (Dragić) – E. Dragaš, I. Dragaš, F. Šarić 0:13, pojedinačno: Nekić – Baždarić 10:13, par: Kapitanović, Šarić – A. Bilosnić, I. Dragaš (E. Dragaš) 9:8, bližanje i izbijanje u krug: Barišić – I. Bilosnić 18:18.
POVLJANA – BILI BRIG 5:3
Trojka: Rumora, Žunić, Viduka – Ćustić, Guzić, Katalinić 10:10, pojedinačno: Ljumezi – Deša 12:8, par: Žunić, Ljumezi – Deša, Ćustić 6:13, bližanje i izbijanje u krug: Viduka – Jordan 20:17.
Za 3. mjesto
BILI BRIG – VRULJICA 8:0
Suci: Ivica Pulić i Anđelo Paleka.
Trojka: Deša, Ćustić, Katalinić – Šarić, Prenđa, Kapitanović 13:4, pojedinačno: Š. Jurjević Škopinić – Nekić 13:5, par: Batur, Guzić – Nekić, Kapitanović 13:11, bližanje i izbijanje u krug: Ćustić – Barišić 18:14.
Finale
POVLJANA – BULIN 4:4
Trojka: Žunić, Bakac, Rumora (Viduka) – F. Šarić, R. Šestan, I. Dragaš 2:13, pojedinačno: Ljumezi – Baždarić 12:9, par: Žunić, Ljumezi – A. Bilosnić, I. Dragaš 13:5, bližanje i izbijanje u krug: Viduka – I. Bilosnić 19:24.
Konačni redoslijed: 1. Bulin, 2. Povljana, 3. Bili brig, 4. Vruljica.