Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Darovi za 20 obitelji

Autor: Anita Ćustić

29.03.2010. 22:00
Darovi za 20 obitelji


Ovogodišnja akcija Lions i Rotary cluba Zadar pod nazivom “Za ljepši Uskrs svima” završena je jučerašnjom donacijom uskrsnih darova potrebitim zadarskim obiteljima, koja je upriličena u prostorima Caritasa. Prije samog uručenja prisutnima se obratio Mladen Mavar, predsjednik Lions cluba, podsjetivši kako je riječ o već tradicionalnoj, četvrtoj po redu akciji, koja svake godine traje po nekoliko dana.
– Lions club četvrti put organizira ovu akciju, koja traje već nekoliko dana i to prikupljanjem priloga od brojnih zadarskih trgovačkih kuća, priloga nešeg Cluba kao i donacija Rotary cluba te sredstava od malonogometne utakmice koja je prošle subote održana između Lions i Rotary cluba. Od prikupljenih sredstava kupili smo darove za 20 zadarskih obitelji u kojima je ukupno 62 djece, a koji su u nezavidnoj materijalnoj situaciji, kazao je Mavar, naglasivši kako je osnovni cilj ovih akcija socijalno ugroženim sugrađanima Uskrs učiniti barem malo ljepšim. Kako je istaknuto, donirani paketi sadržavali su prehrambene, higijenske i druge kućanske potrepštine.
Ovogodišnji popis potrebitih obitelji formiran je u suradnji s Upravnim odjelim za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Zadra, odnosno pročelnikom Marijom Pešutom koji je inače i član Lions cluba.