Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Junak preokreta: počeli smo pokazivati karakter

Autor: Matej Lordanić

29.03.2010. 22:00
Junak preokreta: počeli smo pokazivati karakter

Foto: Zvonko KUCELIN



Na meti svih medija nakon utakmice glavni traženi je bio Marko Car, junak preokreta nad Cedevitom, čovjek koji je jedini vukao u trenucima kad nitko nije znao što bi s loptom. Na kraju s 23 poena, šest ukradenih lopti i čak 9 pretrpljenih prekršaja bio je najučinkovitiji igrač kojemu su navijači imali najviše razloga tepati nakon utakmice. Njegovo viđenje utakmice je bilo u maniri skromnog dečka koji se ne voli isticati u prvi plan.
– Bilo je iznimno teško odigrati protiv vrlo snažne Cedevite, jer  tek smo se vratili s putovanja te nam pomalo snaga kopni kako se primiče kraj sezone.  Ipak izvukli smo posljednje atome snage i uspjeli izboriti važnu pobjedu koja će nam osim bodova značiti puno u smislu samopouzdanja. Mislim da smo nakon cijele turbulentne sezone počeli pokazivati karakter, pogotovo u završnicama što nam znači mnogo pred najteže ispite koji nam slijede – prve su riječi Cara nakon utakmice, a osvrnuo se i na sljedeće gostovanje u Baranji kod Darde.
– Pokazalo se da nikoga iz donjeg doma ne možeš podcijeniti i u Brodu smo shvatili što nas čeka na ostalim takvim terenima u ligi. Puna dvorana, protivnik na 130% i jednostavno se nije lako motivirati na Svjetlost koliko se motiviraš na Cibonu. Ipak pored svega moramo maksimalnim angažmanom svih 40 minuta marljivo raditi da bi došli do pobjede – zaključio je Car.