Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Palača Cedulin predana Turističkoj zajednici

29.03.2011. 22:00
Palača Cedulin predana Turističkoj zajednici


Članovi Skupštine jednoglasno su usvojili Izvješće o radu Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Zadra za 2010. godinu, Izvješće o obavljenom nadzoru Nadzornog odbora Turističke zajednice grada Zadra te Financijsko izvješće za 2010. godinu, priopćili su iz Turističke zajednice.
U raspravi pod 6. točkom Dnevnog reda članovi Skupštine obavješteni su o odluci Grada Zadra kojom se Turističkoj zajednici grada Zadra ustupa palača Cedulin (stara vojna bolnica) i to za potrebe izgradnje novog Turističko-informativnog centra te administrativno-poslovnih prostorija TZ grada Zadra i TZ Zadarske županije. Palača Cedulin se ugovorom ustupa na upravljanje Turističkoj zajednici grada Zadra kao turistička infrastruktura.
Skupština Turističke zajednice grada Zadra ovlastila je i zadužila Turističko vijeće i direktora Turističkog ureda Zajednice za poslove oko izgradnje i dovođenja palače Cedulin u funkciju. Idejni i glavni projekt Turističko-informativnog centra su izrađeni, a Turistička zajednica grada Zadra treba ishoditi potvrdu glavnog projekta i izraditi izvedbeni projekt s detaljnim troškovnikom. Slijedi raspisivanje natječaja za odabir izvođača radova i natječaja za odabir banke za financiranje cjelokupnog projekta te sve ostale poslove.
Između ostaloga, na sjednici Skupštine raspravljalo se o mogućnosti utjecanja na promjenu Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti s ciljem liberalnijeg pristupa registraciji privatnog smještaja. Naime, navedeni Zakon ne omogućava pružanje usluga smještaja u objektima bez građevinskih i ostalih dozvola, čime veliki dio turističkog prometa nažalost ostaje neregistriran, ističu u TZ.