Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Kaštropil: Ako nam se ukaže prilika, znat ćemo ju iskoristiti

29.03.2012. 22:00
Kaštropil: Ako nam se ukaže prilika, znat ćemo ju iskoristiti


Iako je izgubila od Cibone, Cedevita je po meni i dalje glavni favorit za naslov prvaka. Dolazimo im u nezgodnom trenutku, kada moraju pobijediti, kako bi se izvukli nakon tog poraza u gradskom okršaju. Sigurno nam neće biti lako, ali ni njima neće biti baš lako s nama – kaže Kaštropil.


Pobjeda protiv Svjetlosti, koja je ponovno pokazala dva lica Zadra, arhivirana je. Igrači, stručni stožer, kao i svi navijači, nadaju se da će u nadolazećim utakmicama češće gledati igru iz drugog poluvremena, nego li onu iz blijedog prvog.
– Mislim da je normalno da u ovom dijelu sezone ima uspona i padova. S obzirom na igru u Splitu i u prvom poluvremenu protiv Svjetlosti, očito je da smo bili u nekakvom padu, ali vjerujem da ćemo se brzo izvući i vratiti boljim igrama. U drugom poluvremenu smo pokazali naše pravo lice, onakvo kakvo u sljedećim utakmicama treba biti od početka – kaže Franko Kaštropil.
Vjerojatno je na slabiju igru dijelom utjecala i činjenica da su se tek priključila dva nova igrača pa se dio vremena na treninzima morao posvetiti njihovom uklapanju u sistem igre, kako bi što prije pohvatali konce i mogli dati pravi doprinos.
– Novim igračima uvijek treba određeno vrijeme da se uigraju, posebno kada je riječ o strancima, kojima je ovo potpuno nova sredina. Zato to možda ide malo sporije, ali oni su profesionalci i mislim da su dobri igrači, te da će brzo usvojiti naše sisteme i pomoći nam da ostvarimo željeni cilj.
Bit će napeto do kraja
Nakon tri kola Zadar ima dvije pobjede i jedan poraz, što je, može se reći, očekivano, iako su svi u klubu priželjkivali maksimalan učinak.
– Ostao je veliki žal za tim porazom u Splitu, ali što je tu je. Pokušat ćemo im uzvratiti kada dođu na Višnjik, no do tada nas očekuje još dosta važnih dvoboja i moramo ići utakmicu po utakmicu.
Omjer 2-1 ima i Split koji, međutim, ima dvije vrijednije pobjede, u izravnom okršaju protiv Zadra, te na gostovanju kod branitelja naslova Zagreba.
– Svih je iznenadila ta visoka pobjeda Splita protiv Zagreba. Pokazali su da i oni s pravom pretendiraju na doigravanje, no dosta je kola do kraja i još će se svašta događati. Zagreb ima dobre igrače i siguran sam da će se regenerirati i ponovno biti dobar. Ta utakmica sa Splitom nas ne treba zavarati.
Iznenađenje je u prošlom kolu priredio i Zabok, koji je pobjedom u Šibeniku nanio težak udarac ambicijama Jollyja, što je još jednom potvrdilo da će ovogodišnja Liga za prvaka biti najzanimljivija do sada.
– I očekivali smo da će Liga za prvaka biti vrlo otvorena. Izgleda da bi do samoga kraja mogla biti napeta borba za doigravanje, a time i za plasman u ABA ligu. Ne sjećam se kada je više momčadi pretendiralo na prva četiri mjesta i sigurno će biti vrlo zanimljivo.
Ni njima neće biti lako
U rubriku iznenađenja može se svrstati i pobjeda Cibone kao gosta nad Cedevitom 69:76. „Vukove” su predvodili Goran Suton (27 poena, 10 skokova, 6 osvojenih lopti), te Amerikanci El Amin (14p) i Barbour (13), dok je u redovima sljedećeg Zadrovog protivnika najbolji bio trojac Ivan Opačak (17p), Dontaye Draper (13p), Marino Baždarić (8p, 9sk, 4as). Dvocifren je bio i Matjaž Smodiš (14p), no u njegovoj statistici bode u oči čak sedam izgubljenih lopti.
– Iako je izgubila od Cibone, Cedevita je po meni i dalje glavni favorit za naslov prvaka. Dolazimo im u nezgodnom trenutku, kada moraju pobijediti, kako bi se izvukli nakon tog poraza u gradskom okršaju. Sigurno nam neće biti lako, ali ni njima neće biti baš lako s nama.
Kaštropil dobro poznaje momčad Cedevite, jer je u Zadar došao upravo iz tog kluba.
– Trenutno im nedostaju Princ i Vukušić, ali Petrović može uskočiti pa su opet dobro pokriveni na toj poziciji. Imaju širok roster i ako im netko nedostaje, lako se pokrpaju. Jaka su momčad, što su najbolje pokazali u ABA ligi ove sezone, gdje su bili drugi, iza Maccabija. Draper i Baždarić su im osovina u vanjskoj liniji, a tu je i Smodiš, koji je klasa i može napraviti razliku u pet minuta. Mnogo toga će ovisiti o njegovoj inspiraciji. Sve u svemu, oni jesu favoriti, ali ako nam se ukaže prilika da ih pobijedimo, nadam se da ćemo je znati iskoristiti – zaključuje centar Zadra.