Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zadar domaćih Prvenstva Hrvatske za mlađe kategorije

29.03.2017. 22:00
Zadar domaćih Prvenstva Hrvatske za mlađe kategorije


U organizaciji Boksačkog kluba Rebel te pod pokroviteljstvom Grada Zadra od danas do nedjelje 2. travnja u staroj dvorani ŠC Višnjik održat će se pojedinačno Prvenstva Hrvatske u boksu za mlađe dobne kategorije, odnosno mlađe kadete, kadete i juniore. U povodu tog događaja održana je konferencija za novinare na kojoj bili Pero Knežević, predsjednik Boksačkog saveza Zadra i član IO HBS-a, Romana Lasan, Mario Nikolić, Ivo Vuleta, tajnica, predsjednik i trener BK Rebel, treneri iz BK Diabolik Vedran Bajlo i Niko Marketin te trener BK Bandits Antonio Zubčić. Zanimljivost prvenstva je da domaćin, a ne klubovi kao što je to do sada bio slučaj, snosi sve troškove organizacije.
– Očekujemo nastup oko 150 boksača koji su do sada prijavljeni, a budući da je krajnji rok prijava do 12 sati (jučer pr.a) možda ih bude i više. Imamo po 50-ak boksača u juniorskoj, kadetskoj i konkurenciji mlađih kadeta. Drago nam je što možemo u našem gradu organizirati ovako važno prvenstvo, kako za zadarski tako i za hrvatski boks. Naravno, očekujemo i boksače iz zadarskih klubova – rekao je Knežević.
– Nije bilo lako organizirati ovu priredbu, posla je bilo puno, ali zadovoljni smo što sve ide po planu. Nadamo se dobrim borbama u kojima ćemo moći vidjeti što nam nudi pomladak hrvatskog boksa- naglasila je Lasan.
Prije svečanog otvaranja danas od 16 sati na rasporedu su eliminacijske borbe. U petak od 15 sati su četvrtfinala, u subotu također od 15 sati na programu su polufinalne borbe, a finalni mečevi počet će u nedjelju od 12 sati. Ulaz na sve mečeve je slobodan.