Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

San mi je provesti mirovinu u Zadru

30.03.2018. 13:02
San mi je provesti  mirovinu u Zadru


Massimo Savić Uskrs će provesti u Zadru. Zadrani će reći, pa to i nije  neka vijest, s obzirom da ovaj zadarski zet naš grad posjećuje vrlo rado i  dosta često, a kako kaže, tu će provesti i mirovinu. Ali da će Massimov  Uskrs biti radni i da će ga obilježiti koncertom u Arsenalu, to je već vijest  za brojne poklonike njegovog stvaralaštva i rada. Tim povodom postavili  smo glazbeniku par brzopoteznih pitanja, a otkrio nam je i kad mu izlazi  sljedeći album.
Massimo, evo Vas opet do Zadra. U Zadru nastupate sve češće i koncerti su Vam uvijek odlično posjećeni. Čini se kako se Vi i Zadrani volite javno, a s obzirom da Vam je i supruga Zadranka, razmišljate li  možda da se jednog dana i preselite u Donatov grad?


Prezirem rutinu
– Često me to pitaju, osobito pred nastupe u Zadru što znači da ima  onih koji još ne znaju da mi je veliki san provesti mirovinu u Zadru, sa  suprugom pokraj mora. Volimo se vratiti u Zadar, svako ljeto smo tamo…
Koja Vam je najdraža zadarska lokacija?
– Možda najbolje ocrtavaju meni najdraže lokacije u Zadru kulise spota za pjesmu 'Iz jednog pogleda'. Neke kadrove snimili smo pored naše  kuće, pored Marexa, neke ispred starog Bagata, a dosta toga i u Muzeju  antičkog stakla, koji vodi rođak moje supruge, dr. Ivo Fadić.
Na sceni ste praktički od 1979. godine i osnivanja benda Dorian  Gray. Imate li još uvijek tremu pred publikom kad izlazite na binu, ili  Vam je to sad već postala rutina?
– Rutina je nešto što prezirem i to kod mene ne postoji. Meni bliski ljudi znaju koliko mi znači svaki nastup uživo jer tek tako dokazuješ da ti je  publika s pravom dala povjerenje. Pred svaki nastup osjećam neko novo  uzbuđenje i da nema tog novog uzbuđenja definitivno se ne bih više bavio glazbom.


Ima sjajnih mladih umjetnika
Putovanja, snimanje spotova, pjesama… i ovaj Uskrs Vama je radni.  Kad nađete vremena za obitelj, bude li Vam nekad žao što blagdane ne  provodite s njima?
– Oni su moja bezrezervna podrška i znaju kako izgleda moj posao.  Znaju da nekada moram izbivati, ali isto tako znaju da ću svaki slobodan  trenutak provesti s njima. Ipak, s obzirom da za Uskrs nastupam u Arsenalu u Zadru, rodnom gradu supruge, jasno je da ću veći dio predstojećeg vikenda i Uskrsni ponedjeljak provesti u društvu supruge i njene  obitelji što mi puno znači.
Koja Vaša pjesma je Vama osobno najdraža i zašto?
– Teško je dati odgovor na to pitanje, jer u određenom trenutku mi više  odgovara emocija jedne, a u drugom druge pjesme. Naravno, posebno  sam emotivno vezan za pjesme moje supruge.
Vi pripadate starijoj generaciji hrvatskih pjevača, onima koji su  kreirali scenu. Ima li ta scena dostojne nasljednike u mlađoj generaciji, koga biste posebno izdvojili?
– Ima sjajnih mladih umjetnika oko mene. Neću ih izdvajati ovako javno, ali budite sigurni da njima uvijek prenesem svoje divljenje uživo.




Nezaboravan Uskrs u Arsenalu
Već ste nastupali s klapama na nekim koncertima. Jeste li ikad razmišljali da s klapom napravite neki duet?
– Kod mene se suradnje uvijek dogode spontano. Bitna je pjesma koja  odgovara senzibilitetu i mene i osobe ili osoba s kojima imam suradnju.  Ako se takva pjesma dogodi – sve je moguće.
Što publika može očekivati u Arsenalu na Uskrs?
– Mogu biti sigurni da ćemo i ja i moj bend dati sve od sebe da im  učinimo taj blagdan nezaboravnim.
I za kraj, možete li na otkriti pripremate li kakav novi singl ili album?
– U pripremi je novi album. Ne samo u pripremi, već je zapravo u finalnom stadiju. Tako da kroz koji mjesec možemo očekivati da će biti  gotov. Iznimno se veselim njegovom izlasku jer sam na njemu surađivao  s meni iznimno dragim i vrsnim muzičarima. Bit će tu i iznenađenja.  Vidjet ćete.