Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Filipjanci podijelili pakete starijim i potrebitim

30.03.2020. 15:40


Zoran Pelicarić Peco, načelnik Općine Sv. Filip i Jakov, te Renata Batur, načelnica Stožera civilne zaštite još su u prvoj polovici ožujka donijeli odluku o aktivaciji Stožera civilne zaštite.
– Odmah se formirala upravljačka skupina na čelu sa Stipom Baturom, zapovjednikom DVD-a Sv. Filip i Jakov, i zamjenikom Damirom Majicom, koji su dalje formirali dvije postrojbe s voditeljima Šimom Brzićem i Ivanom Kadijom. I u svakom općinskom naselju ima po dvije osobe kod kojih se mještani mogu obratiti, što se pokazalo zaista uspješno, istaknuo je Pelicarić.
Isto tako, u funkciju je stavljen i prostor stare općine gdje su uskladištene prehrambene namirnice, te se odmah počelo s pakiranjem paketa s djelatnicama koje su u programu »Zaželi«.
– Poduzeli smo sve mjere kako bismo bili na usluzi starijim i potrebitim općinskim žiteljima. Podijeljena su 42 paketa s prehrambenim artiklima svim starijim osobama koje nisu u mogućnosti pribaviti osnovne namirnice, a odmah se naručila još dodatna količina artikala te se nastavilo s podjelom paketa s kućnim potrepštinama, kazao je Pelicarić
Također je na vrijeme nabavljena i potrebna oprema poput maski, zaštitnih rukavica, odijela, te velike količine dezinfekcijskih sredstava, a za skladištenje opreme uređen je i prostor.
– Naša civilna postrojba je u obilasku, ako bilo kome što treba, može se javiti na broj 091/167-5503 ili 099/275-1823, pozvala je Renata Batur.