Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

ZADRANI ZA ZADRANE Neka zadarska srca i dalje kucaju

30.03.2020. 15:10


I dalje traje akcija skupljanja sredstava za Opću bolnicu Zadar koju je prije nekoliko dana pokrenuo zadarski košarkaš Rok Stipčević. Velik broj Zadrana je na društvenim mrežama prenio poruku, odnosno prenio status s linkom koji povezuje prema stranici.
Kako nam je potvrđeno, radi se o najpoznatijoj i najraširenijoj platformi (www.gofundme.com) za skupljanje pomoći i svatko može donirati i minimalan iznos. Tako da se može donirati pet, deset ili 20 Eura, ali može se donirati i više. Stranica je američka i novac stoji na računu dok ne završi akcija, kada se donira na račun onoga za kojega su se skupljala sredstva. U ovom slučaju radi se o OB Zadar, gdje će se sredstva uložiti na kupnju testova za koronavirus, respiratora i svega što bude potrebno. Ovo je zaista pravi trenutak da se ponovno ujedinimo, da stanemo jedni uz druge i da pokažemo što je Zadar i što su Zadranke i Zadrani. Do zaključenja broja skupljeno je nešto manje od deset tisuća Eura, a cifra koja se želi skupiti je smanjena sa 100 na 50 tisuća Eura. Iako svakim danom stižu nove uplate, skupljeno je tek 20 posto planiranih sredstava.


Još jednom ćemo prenijeti status.


Our world is affected by viral pandemic of Coronavirus disease Covid-19 heavily in last few months. The number of people dying of Coronavirus has risen significantly in last days. My hometown is also affected by Coronavirus. Idea is to help Hospital of Zadar to buy medical equipment and respiratory machines to help those who are already infected and those who will need it. This is hard time for everyone! hank you for your support!
#zadarskosrce!
!Charity!
Please, donate and share with your friends! HelpMyHomeTownZadat.




A ista je poruka objavljena i na hrvatskom jeziku:


Svijet je posljednjih mjeseci teško pogođen pandemijom virusa Covid-19. Broj umrlih i zaraženih znatno je povećan zadnjih nekoliko dana. Moj grad Zadar je također pogođen Koronavirusom.
Ova inicijativa je pokrenuta idejom da se pomogne Općoj Bolnici Zadar za kupnju medicinske opreme i respiratore za već zaražene pacijente i one kojima će biti potrebni. Ovo su teška vremena i svaka pomoć je dobrodošla! Hvala vam na vašoj podršci!
#zadarskosrce #zadranizazadar