Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Mršić: Naletjeli smo na dosta boljeg protivnika

30.03.2021. 06:43


Pravu demonstraciju sile doživjeli su košarkaši Zadra od još jednog ovosezonskog abaligaškog gosta. Igokea je u 40 minuta igre u Krešinom domu potvrdila u punom smislu riječi da je s pravom trenutačni lider regionalne elite i da će biti veliki takmac C. zvezdi, Budućnosti, Mornaru i Cedeviti Olimpiji u borbi za naslov. Od prve minute gosti su zauzeli ambiciozan stav i na prvi njihov udar Mršićevi igrači su pali na koljena i više se nisu mogli vratiti u uspravan položaj. U tri i pol minute gosti su odlepršali na dvoznamenkastu razliku, usput potpuno izbacili iz ritma, pa i igre, Mršićev softver – kapetana Mavru (druga osobna) te razigrali sve igrače na parketu tako da se »pod pekom« i prije svih očekivanja morala izvjesiti bijela zastava. Trener Zadra, stoga nije imao ništa drugo, nego čestitati protivniku i priznati da su kvalitetom miljama udaljeni od njegovog sastava, koji je ponovno izgubio 21 loptu uz tek 39 posto šuta iz igre.


Kontrola utakmice
– Igrali smo protiv jedne fizički jake momčadi koja igra jako dobru sezonu. Čestitam Igokei na dobroj utakmici, bili su bolji protivnik od samog početka. Nažalost, nije bilo prave utakmice jer su odmah u prvoj četvrtini pobjegli na desetak razlike. Kontrolirali su utakmicu, jedino smo u drugoj četvrtini uspjeli smanjiti njihovu prednost na osam razlike, ali su oni nakon toga odmah reagirali. Kad se pogleda statistika, taj postotak šuta i 21 izgubljena lopta, onda nije teško zaključiti što je usmjerilo utakmicu. Trebamo u ovakvim utakmicama donositi bolje odluke, kao što se moramo brže rješavati lopte. Naletjeli smo na dosta boljeg protivnika i to se odrazilo na rezultatu – osvrnuo se Mršić na 15. poraz ove sezone u regionalnoj ligi koji se ne može smatrati kiksom jer je preko puta stajala moćna momčad koja vrvi kvalitetnim individualcima. No, da je Zadar mogao dulje vremena i bolje parirati također je činjenica, kao što su i činjenice da mnogi Mršićevi igrači nakon završnice Kupa proživljavaju evidentan pad forme, poput Onuakua, Junakovića, Justicea…


Normalni uvjeti
Mršić je pak na tu opasku zauzeo obramben gard, zaštitivši svoje igrače, s opravdanim argumentom covid-sezone koja ne dopušta pravilan razvoj forme, kako na kolektivnom tako i na individualnom planu.
– Dobro…, ako ćemo pogledati Martinovu statistiku večeras (op.a. jučer) imao je četiri asistencije, ubrzao je dosta svoju igru i bio je bolji nego inače. Svatko može tumačiti nečiju igru kako hoće, ali vidjeli ste i sami koliko se utakmica igra i kakav je raspored. Tako da smo i došli na Igokeu u normalnim uvjetima, oni su bolja momčad od nas. Kad još uzmemo u obzir da smo jučer igrali utakmicu, putovali do Zaboka 300 kilometara i natrag, a Igokea je jučer trenirala u našoj dvorani i to isto nešto govori. Broj utakmica koje smo odigrali od pauze do danas je velik. Sezona traje još dva mjeseca i ne postoji momčad u Europi koja ima kontinuitet dobrih igara i forme i zato je najvažnije doći u pravu formu u pravom trenutku. Na tome radimo, i čvrsto stojimo iza ovih momaka i iza svih njihovih dobrih i loših strana. Naravno, nastojat ćemo se popraviti, ali isto tako treba i malo biti objektivan kada se sve pokuša sagledati – kazao je za kraj trener Zadra.




Bajić: Odigrali smo briljantnu utakmicu
Trener Igokee, Dragan Bajić, prštao je od zadovoljstva nakon 18. pobjede svoje momčadi, s kojom su izbili na čelo abaligaške kolone. Posao na tradicionalnom teškom gostovanju odrađen je gotovo bez greške i u takvoj situaciji jedino mu je preostalo hvalospjevima obasuti svoje igrače za prezentirano na Višnjiku.
– Moram čestitati svojim igračima na jednoj briljantnoj utakmici. Svi znaju da se umor akumulirao kod mojeg sastava jer smo imali puno dalekih putovanja, pristup koji je danas pokazan je dokaz da imam odlične momke u svlačionici i da je s njima uistinu milina raditi. Od početka sezone govorim da imam momčad s kojom se ne bojim igrati protiv ikoga u ABA ligi.