Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Selin: Samoizolacija nam je došla u najgorem mogućem trenutku

30.03.2021. 07:03


Okršaj protiv Omiša trebao je biti vrhunac dosadašnjeg dijela sezone za mlade košarkaše Jazina Arbanasa i prilika da dobar rad okrune pobjedom i mjestom među četiri najbolje momčadi u Prvoj muškoj ligi, no samo dva sata prije početka dvoboja korona virus je »spustio rampu«. Pozitivan test jednog od igrača privremeno je nasukao žuti brod u plovidbi prema doigravanju, osujetivši sve planove koje su na Višnjiku imali za svoju mladu momčad u prvim tjednima proljeća.


Poremećeni planovi
– Moram reći da nam je odlazak u samoizolaciju došao u najgorem mogućem trenutku. Ali, dobro, valjda se i to trebalo dogoditi jer smo do sada bili jedini koji smo uspjeli izbjeći veće probleme. Iskreno govoreći, ovo nam je poremetilo baš sve pripreme za završnicu sezone jer bismo do 5. travnja trebali biti bez treninga, a vjerojatno već dan nakon igramo odgođenu utakmicu protiv Omiša i tražimo svoje mjesto u dodatnim kvalifikacijama – kazao je trener Jazina Marko Selin.
Dok su mladi Zadrani neoznojeni napuštali dvoranu, u Dubrovniku i Kaštel Sućurcu se odvijala velika bitka za prva četiri mjesta. Neopterećeni »Gospari« nisu uspjeli na svom terenu svladati Bosco, dok je Ribola zadala tek drugi ovosezonski poraz Cedeviti Junior i time potvrdila plasman u doigravanje.
– Bio je to očekivan rasplet. Malo iznenađenje je tek pobjeda Kaštelana, ali Cedeviti takav rezultat i odgovara – kratko je kazao trener razvojne momčadi Zadra.


Dodatno testiranje
Sreća u nesreći je da je pozitivan rezultat na testu dobio samo jedan igrač, i to za sada bez simptoma, no desetodnevna samoizolacija će stvoriti velike poteškoće u pripremi za ključni dvoboj (ligaškog) dijela sezone.
– Nadam se da se zaraza neće prošit i da ćemo što je moguće spremniji dočekati utakmicu protiv Omiša i izboriti mjesto u doigravanju. Teško je išta govoriti zbog cjelokupne situacije, ali sada smo barem na čistom. Samo nam pobjeda odgovara i znamo što nam je činiti. Problem je što ne smijemo trenirati, no pokušat ćemo organizirati dodatno testiranje kako u slučaju negativnog rezultata ne bismo morali odraditi čitavo razdoblje izolacije. Ipak, to sve ovisi o napucima epidemiološke službe – zaključio je Selin.