Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Šetnica i plaža gotove do početka sezone

30.03.2021. 10:15


Gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima, zamjenikom Antom Babićem, pročelnicom za gradsku samoupravu i opće poslove Dolores Grdović Kalmeta, pročelnicom za kulturu i sport Dinom Bušić, pročelnikom za komunalne djelatnosti Robertinom Dujelom, pročelnikom za graditeljstvo Darkom Kasapom i pročelnikom za odgoj i školstvo Josom Nekićem, obišao je Mjesni odbor Diklo.
U pratnji članova Mjesnog odbora i lokalnih stanovnika obišli su radove na uređenju plaže koji su u tijeku, sportske terene uz prostorije MO-a Diklo te lokaciju budućeg dječjeg vrtića koji se planira izgraditi u Diklu.
Na Zgonu u Diklu uskoro kreće obnova košarkaškog igrališta. Obnovit će se podloga, ugraditi će se nova sportska oprema te nova ograda.
Radovi na uređenju plaže i šetnice su u punom zamahu i bit će gotovi do početka sezone. U uređenje 225 metara atraktivne Krešimirove obale grad Zadar i Ministarstvo turizma ulažu 3 milijuna 200 tisuća kuna. Izvođač je tvrtka Sub Mission, a nadzor tvrtka Radix Ing.
Što se tiče dječjeg vrtića, za područni objekt Diklo izrađeno je idejno rješenje, ide se ka izradi ostale projekte dokumentacije, građevinske dozvole i kandidiranja prema gradskom, državnom i EU proračunu, a odabrana je i lokacija izgradnje.
Obilazak je počeo od Ulice Romansa, gdje će otpočeti i radovi na sustavu odvodnje za Diklo. Za te radove u tijeku je natječaj za odabir izvođača radova, a već su odabrane tvrtke za nadzor (Hidroprojekt ing kao vodeći član zajednice ponuditelja uz D & Z, institute IGH i Aniva inženjering) i vođenje projekta – Civil Engineering Consultancy.