Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Čišćenje lučica

Autor: Dragana Glavočić

29.04.2009. 22:00
Čišćenje lučica

Foto: Filip BRALA



UHDDR općine Sv. Filip i Jakov organizirala je ovih dana ekološku akciju čišćenja podmorja u mjesnim lučicama u Sv. Filipu i Jakovu.
Pokrovitelji akcije bili su: Turistička zajednica općine Sv. Filip i Jakov, Općina Sv. Filip i Jakov, Turistička udruga “Napredak”, Ilirija d.d. Biograd te Ured za prostorno uređenje Zadarske županije. Oni su pružili financijsku i materijalnu potporu ovoj akciji.
U akciju je bilo uključeno više ronioca i to iz Ronilačkog kluba “Albamaris” iz Biograda, koji je bio i stručni nositelj ronilačkih aktivnosti. U akciji su sudjelovali: Katarina Jelić, Amando Mikas, Roman Duteil gost i ronilac iz Francuske te članovi Kluba za podvodne aktivnosti iz Karlovca: Božidar Fajs, Antun Maslov, Josip Papst, Milan Gustin, Marinko Bucalo i Josip Tomičić.
U akciju se također uključio veći broj mještana koji su svojim brodicama prihvaćali prikupljeni otpad i odvozili ga na kraj gdje je odlagan u kontejner. Kontejner je za ovu priliku osigurala tvrtka “LOŠI” iz Pakoštana koja je na kraju akcije otpad i odvezla na odlagalište.
DVD Sv. Filip i Jakov osigurao je cisternu kojom su isprana mjesta na kojima se odlagao otpad.
Policijska postaja Biograd poslala je svog djelatnika Romana Raspovića koji je uspješno obavio svoj dio posla tijekom akcije.
Na kraju je za sve sudionike ekoakcije u apartmantskom naselju “Margarita maris” organiziran prigodan domjenak.
– Akcija je pored ekoloških ciljeva imala i promidžbeni karakter kao i potrebu dragovoljaca za aktivnim sudjelovanjem u životu svoje sredine. Ovim putem zahvaljujemo svima koji su dali potporu uspješnom odvijanju akcije. Osim toga, UHDDR Sv. Filipa i Jakova je na poziv Turističke zajednice Sv. Filip i Jakov za “Dane cvijeća Zadarske županije” koji se tradicionalno održavaju u travnju, organizirala reguliranje prometa i naplatu parkinga, a sudjelovalo je više članova UHDDR-a Sv. Filipa i Jakova. Sve to pokazuje da je filipjanski UHDDR spreman za akcije, istaknuo je Goran Mikecin, predsjednik filipjanskog UHDDR-a.