Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Porin otvara biogradske trgovine

Autor: Jelica Farkaš

29.04.2009. 22:00
Porin otvara biogradske trgovine

Foto: Velimir BRKIĆ



Tijekom ovog događanja sve trgovine, restorani i kafići moći će iznimno raditi od 0 do 24 sata. Na ovoj svečanosti Porina za životno djelo dobit će poznata pjevačica zabavne glazbe legendarna Tereza Kesovija, zatim Ljubo Kuntarić, Miroslav Miletić i posthumno Dino Dvornik, kazala je Ivana Mikulić, u Gradu Biogradu zadužena za odnose s javnošću


Pripreme za održavanje jednog od najvećih hrvatskih glazbenih događanja, dodjele diskografske nagrade Porin koji se ove godine održava u Biogradu na Moru, u punom su jeku.
Kako nam je ovom prigodom kazala Ivana Mikulić, u Gradu Biogradu zadužena za odnose s javnošću, ugovaraju se zadnji detalji te konačna satnica kompletnog trodnevnog programa od 7. do 9. svibnja.
Glavni spektakl
– Kao što je poznato, ovo je 16. po redu dodjela diskografske nagrade Porin, a ove godine podijeljena je u tri kategorije. Prva, ona za klasičnu i jazz glazbu održat će se u šibenskom HNK 6. svibnja. Kategorije pop-rocka i zabavne glazbe rezervirane su za održavanje u Biogradu i to u prostorijama sportske dvorane biogradske osnovne škole, kazala je Mikulić, istaknuvši kako će se glavni spektakl svečane dodjele Porina, čiji će izravni prijenos ekskluzivno prenositi HRT, održati u subotu 9. svibnja s početkom u 20 sati.
Predviđena dužina trajanja programa je 110 minuta, a program će voditi poznata voditeljska imena Danijela Trbović i Tarik Filipović.
U sklopu programa bit će izvedeno 15 glazbenih brojeva te dodijeljeno devet nagrada. Važno je naglasiti da održavanje ove manifestacije nije otvorenog tipa te posjetitelji koji bi htjeli nazočiti tom događanju ne mogu kupiti karte u slobodnoj prodaji. To je, kako se kaže, događaj “profesionalci za profesionalce”. Mjesta su uglavnom predviđena za sudionike, uzvanike, predstavnike diskografskih kuća, sponzore i druge osobe koje na bilo koji način sudjeluju u kreaciji programa.
Kako bismo ipak taj događaj na neki način otvorili prema javnosti te udovoljili brojnim zainteresiranima da nazoče manifestaciji, u gradu će biti postavljeno nekoliko takozvanih videozidova te će na taj način moći pratiti direktan prijenos dodjele nagrada.
Koncerti, turnir…
– Tijekom ovog događanja sve trgovine, restorani i kafići moći će iznimno raditi od 0 do 24 sata. Na ovoj svečanosti Porina za životno djelo dobit će poznata pjevačica zabavne glazbe legendarna Tereza Kesovija, zatim Ljubo Kuntarić, Miroslav Miletić i posthumno Dino Dvornik.
Uz poznate pjevače koji će nazočiti dodjeli, tu su uvijek zanimljivi prezentatori. Izbor parova bez sumnje će privući dosta pozornosti, a neki od njih su Nina Badrić i Giboni, zatim Natali Dizdar i Marko Tolja, Blanka Vlašić i Luka Nižetić te Ida Prester i Maja Vučić, najavljuje Mikulić, dodajući kako će u dane održavanja Porina u Biogradu biti upriličeno i niz drugih događanja.
Tako je, primjerice, za četvrtak 7. svibnja predviđen i koncert “Tribute to Dino Dvornik”, a izvođači će, koliko je do sada poznato, biti Toni Cetinsky, Marko Tolja, Neno Belan, Bare, Massimo i Damir Urban. Za petak 8. svibnja planiran je i koncert na otvorenom na kojem će nastupiti Postolar Tripper, klapa Intrade, klapa Kampanel, Neno Belan i drugi, a u planu je takozvana diskografska regata&utrka Jet Ski te tenis turnir.
Uz Grad Biograd koji će za to događanje izdvojiti 100.000 kuna, ostali sponzori su Golf centar Biograd d.o.o Zagreb, Crvena luka d.d. i Bure Commerce, također iz Biograda. Tu su zatim biogradska Turistička zajednica, Vrana d.o.o. Biograd na Moru, Inero d.o.o. Split, Gastro grupa d.o.o Zagreb, Hotel Biograd, Lidl Hrvatske d.o.o KD Zagreb te Ilirija d.d. Zadar.