Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zadar kao socijalni grad, a ne privatno poduzeće

Autor: Siniša Klarica

29.04.2009. 22:00
Zadar kao socijalni grad, a ne privatno poduzeće

Foto: Adam VIDAS



Koalicija SDP-HNS predstavila je jučer u zadarskom hotelu Kolovare svoju listu za Županijsku skupštinu i Gradsko vijeće Zadra. Nositelj županijske liste, Svetko Šarić iz SDP-a, napomenuo je da se tijekom sastavljanja liste vodilo računa o strukturi stanovništva, dobnoj i spolnoj zastupljenosti.
Tako od 41 kandidata imamo 41 posto žena i 20 posto mladih. Do 21. mjesta, onog koji se bori za vlast, naša lista je zastupljena s 43 posto žena i 24 posto mladih, naglasio je Šarić.
Šarić je zatim predstavio kandidatkinje za zamjenice župana, Ladu Šokotu iz HNS-a i dr. Renatu Sabljar Dračevac iz SDP-a te kandidata za župana Duška Vidova iz SDP-a.
Gradsku listu Zadar predstavila je nositeljica liste i kandidatkinja za gradonačelnicu Ingrid Antičević-Marinović. Ona je istaknula kako je sastavljanje liste na jedan način svjedočenje kako poštujete demokraciju. Lista je sastavljena, dodaje prva zadarska SDP-ovka, kao jamstvo da će od 17. svibnja Grad Zadar biti vođen kao socijlani grad, a ne kao privatno poduzeće.
Na našoj listi je 14 žena. Tu su i radnici i obrtnici, u Europi dokazani poduzetnici, studenti i sveučilišni profesori. Jamčimo da ćemo gradom upravljati na socijaldemokratski način koji je u ovim vremenim potreban više nego ikad, rekla je Ingrid Antičević-Marinović.
Na kraju su posebno predstvaljeni i kandidati za dogradonačelnika Miro Morović iz SDP-a i Ivo Gregov iz HNS-a.