Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Želimo da se i nas pita

Autor:

29.04.2009. 22:00
Želimo da se i nas pita

Foto: Adam VIDAS



Želimo razgovarati s ljudima koji govore da predstavljaju umirovljenike grada i Poluotoka, jer mislimo da onaj tko govori da nas zastupa mora i znati što mi želimo i kako se osjećamo, rekao je Josip Gatara, predsjednik Podružnice Poluotok, Gradske udruge umirovljenika


Sazvali smo ovu konferenciju za novinare jer smo nezadovoljni kad netko kaže da nosi listu umirovljenika za Zadar, a da nas nitko ništa nije pitao. Želimo razgovarati s ljudima koji govore da predstavljaju umirovljenike grada i Poluotoka, jer mislimo da onaj tko govori da nas zastupa mora i znati što mi želimo i kako se osjećamo, rekao je Josip Gatara, predsjednik Podružnice Poluotok, Gradske udruge umirovljenika, misleći pritom na činjenicu da Josip Vlahović Ećo izlazi na izbore kao nositelj liste za Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu, i to kao nestranački kandidat, za Demokratsku stranku umirovljenika. On je dodao da za predstavnika umirovljenika na sljedećim izborima žele nekoga tko će napraviti nešto za boljitak ljudi u trećoj životnoj dobi. Osim toga umirovljenici Poluotoka žele i nekoga tko će poštovati njihov rad jer, kako su rekli, sve što danas u gradu postoji treba zahvaliti generaciji treće dobi.
Gatara je pozvao umirovljenike da izađu na izbore i izaberu koga hoće, ali neka to bude netko tko će zaista zastupati njihove interese, a ne se samo boriti za vlast.
Osim toga, Gatara i Venci Jurin su rekli da žele imati predstavnika kojega će ostali vijećnici saslušati te koji će u Gradskom vijeću sudjelovati u raspravama i pomagati svojim savjetima.
 – Tražimo da možemo participirati u svakodnevnom životu grada. Mi smo jaka glasačka mašina o kojoj ovisi vlast i mislimo da bi sad trebalo računati i misliti na nas, zaključio je Gatara.