Biciklistička elita na Memorijalu Damira Zdrilića

Slika korisnika admin
biciklijada0509
Filip BRALA
Očekuje se velik broj biciklista

Sutra se održava 51. velika nagrada 1. svibnja, biciklistička utrka koja se zadnjih 11 godina vozi u spomen na poginulog branitelja Domovinskog rata Damira Zdrilića, člana BK Zadar.

Utrka će se održati na zadarskom Dračevcu, ukupno u sedam kategorija. U 12 sati vozi se zajednička utrka juniora, veterana, rekreativaca i žena. Oni će voziti sedam krugova u ukupnoj dužini od 52,5 km. U 14 sati starta utrka kadeta (6 krugova-45 km) koja se boduje za Kup Hrvatske.

U 15.45 zakazan je start utrke vozača do 13 i 15 godina (Početnika A i B, 3 kruga - 22,5 km). Njihova se utrka također boduje za Kup Hrvatske.

U Zadar prema prijavama dolazi oko 100 biciklista iz 15 hrvatskih klubova te nekolicina vozača iz susjedne BiH. To jamči da će 51. VN 1. svibnja i ove godine biti jedna od najatraktivnijih utrka u kalendaru Hrvatskog biciklističkog saveza.

Uspon na Dračevac, uske okuke iznad bibinjskog kamenoloma, oštar spust prema Babindubu te sam brdski cilj na Ploči sigurno će zaokupiti pažnju gledatelja koje organizator, BK Zadar, poziva da dođu na Dračevac i bodre sve natjecatelje, a prije svih mladu i perspektivnu generaciju zadarskih biciklista.

 SERVISNE INFORMACIJE

Zbog održavanja biciklističke utrke sutra će od 12.00 h do 16.30 h biti zatvorena županijska cesta Ž 6262 - Benkovačka cesta od Ploče do Babinduba. Prometna policija vozače će preusmjeravati na alternativni pravac Gaženica-Zadar 2 iz smjera Zadra prema Zemuniku te na Babindubu prema Crnom za vozila koja dolaze iz smjera Zračne luke Zadar.

Također će za sav promet od 12 do 16.30 sati biti zatvorena i Ulica sv. Nikole Tavelića na Dračevcu koja vodi prema Babindubu. Mole se stanovnici Dračevca i okolnih naselja da poštuju znakove zabrane prometa zbog sigurnosti natjecatelja na utrci.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno